Решението за дисциплините, които ще бъдат включени в програмата на

...
Решението за дисциплините, които ще бъдат включени в програмата на
Коментари Харесай

Решават до седмици за спортовете на Олимпийските игри в Лос Анжелис

Решението за дисциплините, които ще бъдат включени в програмата на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028, ще бъде взето в идващите няколко седмици. Това съобщи президентът на Международната федерация по американски футбол (ИФАФ) Пиер Троше, представен от Ройтерс.

Очаква се в Лос Анджелис своя дебют да запише разновидността на американския футбол - байрак футбол. Аматьорският вид на най-популярният спорт в Съединени американски щати, в който състезателите са редуцирани до по петима на тим и в който е неразрешен физическият контакт, се конкурира с още осем дисциплини за едно от местата в програмата на Лос Анджелис 2028.

След като Съединени американски щати излъчи своите оферти, те би трябвало да бъдат утвърдени от Международния олимпийски комитет (МОК) на съвещание през октомври. 

" Очакваме решение от организационния комитет на Лос Анджелис 2028 в идващите няколко седмици. Фокусирани сме върху нашите задания, само че чакаме решението скоро ", споделя ръководителят на ИФАФ Пиер Троше.

Флаг футболът ще има доста сериозна конкуренция и тя идва най-много от крикета, който е един от най-гледаните и най-стабилни финансово спортове. В листата са още бейзбол/софтбол, лакрос, брейкденсинг, кикбокс, скуош, моторни спортове и карате. В последния спорт България има настояща олимпийска шампионка - Ивет Горанова, която ще бъде такава и при вероятно присъединяване в Лос Анджелис. Каратето не участва в програмата на Париж 2024.

Въпреки извънредно мощната конкуренция, байрак футболът има огромни шансове да попадне в програмата на Лос Анджелис 2028 поради голямата си известност в Съединени американски щати и растящата такава на Националната футболна лига (НФЛ) на интернационалния пазар, написа още Ройтерс. Очаква се на Олимпиадата да играят и професионални състезатели от най-гледаното състезание в Съединените щати.

" Направихме авансово питане към играчите и НФЛ дали това съставлява интерес за тях, а отговорът бе позитивен. Изключително доста се вълнуваме от опцията да забележим суперзвездите от НФЛ на Олимпийски игри ", съобщи президентът на НФЛ Европа - Брет Госпър.

Организаторите на Париж 2024 избраха четири дисциплини, които бяха включени в сегашния олимпийски цикъл - брейкденсинг, спортно катерене, скейтбординг и сърфинг. Последните три бяха част и от Токио 2020, a бейзбол/софтбол и каратето на Горанова отпаднаха.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР