Решението на затворената комисия на Боташ“ ще бъде да дадем

...
Решението на затворената комисия на Боташ“ ще бъде да дадем
Коментари Харесай

Гуцанов: Провал е най-меката дума, която можем да използваме, когато става въпрос за енергийната ни политика

" Решението на затворената комисия на " Боташ “ ще бъде да дадем на прокуратурата всички материали и цялото ръководство на " Булгаргаз “ и ще желаеме неговото премахване "

Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

" Независимо дали взимаме газ, или не, ние си плащаме на турската страна. Това е жестоко нарушаване на българските ползи. Министър Росен Христов и " Булгаргаз " са тези, които са предали ползите ни. И желаеме да бъдат отстранени тези хора. Това е национално изменничество. Същото нещо се случва с нуклеарните централи ", изясни още Гуцанов. 

Правителството остави търговците да вкарват съветски газ на по-ниски цени и да избутват " Булгаргаз “, сподели той пред bTV.

" Провал е най-меката дума, която можем да използваме, когато става въпрос за енергийната ни политика. Това беше последния бранш в региона на стопанската система и енергетиката, който работеше и носеше съществени доходи за страната, до момента в който в последните месеци не се намеси сглобката и не го порази и него. Тези хора взеха решение да подарят реакторите от АЕЦ " Белене “ на Украйна и тя да построи централа. Ние не можем да го създадем, а щеше да коства на България 5 млн. лв.. С цените на електричеството тя щеше да се изплати за 4 години ", сподели депутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР