Решението на Турция да се сдобие с руски зенитно-ракетен комплекс

...
Решението на Турция да се сдобие с руски зенитно-ракетен комплекс
Коментари Харесай

Турция съобщи причината да закупи руски С-400

Решението на Турция да се снабди с съветски зенитно-ракетен комплекс С-400 е обвързвано със незабавната нужда на страната да отбрани въздушното си пространство.

Това съобщи външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу на форума NATO Engages, провел се в границите на срещата на върха на Алианса в Брюксел, осведоми ТАСС.

" Турция е суверенна страна, която е длъжна да одобри всички нужни ограничения за отбрана на границите си ", сподели той.

Чавушоглу описа, че в продължение на 10 година Анкара е молила Съединени американски щати да доставят сходна система, само че настояването им в последна сметка не се е увенчало с триумф.

Турция се обърна към други съдружници на НАТО, само че безрезултатно. Следователно ние приехме съветското предложение, обясни той.

Министърът акцентира, че Турция не има вяра в глобите, само че в случай че съдружник предприеме такава стъпка, Анкара ще отговори.

През декември 2017 година Турция публично подписа контракт с Русия за закупуване на С-400 за 2,5 милиарда $.

Междувременно Чавушоглу заяви, представен от Анадолската организация, че Турция чака да получи първата партида С-400 преди края на 2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР