Решението на Цветан Цветанов да напусне парламента, без да се

...
Решението на Цветан Цветанов да напусне парламента, без да се
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: Решението на Цветанов може да превърне скандала в позитив за ГЕРБ

Решението на Цветан Цветанов да напусне Народното събрание, без да се отдръпва от ГЕРБ, е допустимо най-хубавият ход. Това счита политологът от Софийския университет проф. Стойчо Стойчев. Според него обстановката даже е на път да се трансформира от негатив в позитив за ръководещите.

" Това беше най-възможно положителният ход да бъде отиграна обстановката тъй че от негатив да бъде изработен опит да се обърне в позитив за политическа партия ГЕРБ. Те. да бъде ясно заявено на обществено равнище, че когато в действителност има подозрения за нещо аморално, нещо неетично в дейностите на един или различен от политиците от тази партия, освен министър председателят Борисов, само че и останалите членове на управлението няма да проявят компромис. Това беше на елегантният вид, по който биха могли да излязат от обстановката. Оттук нататък аз в действителност съм уверен, че това може да се трансформира в позитив за ГЕРБ ", счита Стойчев.

Според него това, че Цветанов освобождава всички обществени постове, е оптималното, което той може да направи.

" Като партиен функционер към този момент, дали ще взема заместник-председателски, подпредседателски пост на нещо си вътре в партията, това няма огромно значение. В последна сметка в една партия работят хора. Има партийни функционери, които стоят на сянка. Те се осветляват тогава, когато вземат някоя обществена държавна служба или избирателен пост. Бихте ли се сетили за някого от политиците в Движение за права и свободи, които са доста значими в организационно отношение, да вземат някаква служба? Или пък за такива от Българска социалистическа партия? Върху тях няма никакво публично внимание и това в действителност не нервира хора. Така че считам на тази стъпка като вярна ", сподели пред bTV Стойчев.

Според Стойчев няма разлом сред Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Той бе безапелационен, че мнението, че без Цветанов няма да се събира кворум е несериозно, тъй като значи, че останалите от ръководещата коалиция се отхвърлят от лидерските си функционалности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР