Решението на ЦИК, с което се отменя машинният вот на

...
Решението на ЦИК, с което се отменя машинният вот на
Коментари Харесай

ПП-ДБ атакува решението на ЦИК пред ВАС

Решението на ЦИК , с което се анулира машинният избор на локалните избори е похищението върху честните и честни избори. Това решение е незаконосъобразно. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на ПП-ДБ след решението на Централната изборна комисия (ЦИК) да анулира машинното гласоподаване.

ПП-ДБ ще апелира пред Върховния административен съд (ВАС) решението на ЦИК с мотив, че конституционните права на българските жители ще бъдат спазени. ЦИК не изчакаха крайния период и циркът бе основан точно от изборната администрация, уточни депутатът Васил Пандов.

Бившият министър председатели и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков уточни, че не може цялата страна да стане жертва на една шпиц команда и всичко да стартира с отчет на ДАНС. ЦИК взе решение близо 24 часа преди крайния период, неудовлетворен е той и прикани ЦИК да кажат дали някои ги е натискал да анулират машинното гласоподаване. ДАНС е инструмент на дълбоката страна и България не може да излезе от този цикъл на задкулисие.

Българите да излязат като поляците и да кажат - стига толкоз. Излезте, с цел да гласувате, прикани Петков обществото.
 В неделя на изборите – единствено с хартия
В неделя на изборите – единствено с хартия

Решението бе взето от ЦИК, комисията била осведомена с отчета на ДАНС

Зам.-председателят на Народното събрание и някогашен негов подобен Никола Минчев пък изясни при започване на брифинга на ПП/ДБ, че всичко през днешния ден е тръгнало от председателски съвет в Народното събрание, което е всъщност консултативен орган към ръководителя на Народно събрание и няма безусловно никакво отношение към изборния развой. Това е скандална поредност от събития, защото съставлява интервенция на една власт в друга. По необясними аргументи и в никакъв допир с компетенциите й, институцията Народно заседание беше намесена в изборната акция, отсече Никола Минчев.

Припомняме, че Централната изборна комисия реши да гласуваме единствено с хартия на идните избори. Това реши на свое съвещание Централната изборна комисия. Предложението бе направено от Емил Войнов, представител на Българска социалистическа партия в комисията.

Това е едно срамно решение, разяснява Цветозар Томов. Според него комисията с това решение се слага под волята на политиците.  Председателят на ЦИК Камелия Нейкова отхвърли определението на някогашния представител на ЦИК и съобщи, че го възприема персонално като засегнатост.

Решението к омисията гласоподава с 12 гласа " за ".

Решението на ЦИК идва откакто тази заран всички партии, без Политическа партия и Демократична България, се събраха в Народното събрание, свикани на председателски съвет, който не беше авансово разгласен обществено.
 Михаил Стойнов: Няма данни с машините да не може да се гласоподава
Михаил Стойнов: Няма данни с машините да не може да се гласоподава

Министерски съвет: Дали сме показания в ДАНС, на никого не са повдигнати обвинявания, нито е стартирана инспекция

Късно довечера заместник-министърът на електронното ръководство Михаил

Той не е осведомен с отчета на ДАНС и може да го разяснява тогава, когато се запознае с него.

Моята персонална и професионална цел е машинното гласоподаване да бъде осъществен по разпоредбите и екипите да бъдем уверени, че процесът е професионален. Моята цел е да се уверя дали тези машини са годни или не за приложимост. Нямам никакво съображение да подривам машинното гласоподаване, безапелационен бе Стойнов.

Той акцентира, че машините не броят, а отпечатват и не разрешават недействителни бюлетини.
 Вотът не е злепоставен, успокоява Денков
Вотът не е злепоставен, успокоява Денков

Премиерът вижда доктрина на конспирациите

Вотът по никакъв метод не е злепоставен. Това увери от Брюксел министър председателят Николай Денков.

Той съобщи, че ще гласоподава с машина, както е правел постоянно. " По-лесно е, по-удобно е. Аз имам вяра на машините ", акцентира Денков.

Той разясни, че , т.е. при гласоподаване всеки може да огледа какво е излязло като бюлетина, въпреки и от машината, да я пусне в урната и по-късно тези бюлетини се броят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР