Решението на Съда на Европейския съюз срещу УЕФА и ФИФА

...
Решението на Съда на Европейския съюз срещу УЕФА и ФИФА
Коментари Харесай

Инфантино: Решението на Европейския съд не променя нищо

Решението на Съда на Европейския съюз против УЕФА и ФИФА и това, че двете организации са употребявали противозаконни способи в опита си да блокират основаването на Суперлигата „ не трансформира нищо “, сподели президентът на Международната футболна централа Джани Инфантино.


„ С най-голямото ми почитание към Съда на Европейския съюз, днешното решение, в реалност, не трансформира безусловно нищо. От историческа позиция, ние организираме най-хубавите шампионати и шампионати в света и казусът ще бъде подобен и отсега нататък “, написа той в обществената мрежа Инстаграм.

По-рано денем, от компанията А22 Sports Management разгласиха проектите си за Суперлигата, като форматът на шампионата ще включва 64 тима, разпределени в три дивизии. Участието ще бъде на състезателен принцип, като клубовете ще продължат да бъдат във вътрешните си шампионати. Ще има промоция и изпадащи, а излъчването на конкуренцията ще бъде на особено основана стрийминг платформа – Unify, и ще бъде гратис.

Колегата на Инфантино отпред на УЕФА – Александър Чеферин, разяснява по подигравателен метод новината за решението на Европейския съюз в Брюксел. „ Няма да се опитваме да ги спрем. Те могат да основат каквото си желаят. Надявам се да започват своя приказен шампионат допустимо най-скоро…с два клуба “, бяха думите на словенеца, който засяга испанските Реал Мадрид и Барселона, които не престават да стоят зад плана Суперлига. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР