Решението на проблемите е тук, в тази зала, ние трябва

...
Решението на проблемите е тук, в тази зала, ние трябва
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: НС трябва да е решението на проблемите, а не част от тях

Решението на проблемите е тук, в тази зала, ние би трябвало да го намерим. Народното събрание трябва да е решението на проблемите, а не част от тях.
Това сподели от трибуната на Народното събрание водачът на БСП Корнелия Нинова.
И съобщи, че основната задача на партията е да има непоклатимост, сигурност и да има по-добър живот за българите.
" Ние се намираме в тежка политическа рецесия, институционална рецесия, спад в икономическите прогнози за развиването на България, инфлация, беднотия, обществено напрежение и риск за парламентарната народна власт ", съобщи Нинова.
Лидерът на БСП отправи укор към Румен Радев.  " Господин президент - направихте огромна неточност като отказахте да внесете предходната година бюджет за 2023 година "
Нинова посочи, че първа важна стъпка е приемането на бюджет, но Българска социалистическа партия няма да одобри несоциален бюджет.
“Служебният кабинет не внесе бюджет и сега би трябвало да поправи тази неточност. Минималната заплата би трябвало да е 50% от междинната от 1 юли тази година, а не от 2023г, да се преизчислят пенсиите, поддръжка за дребния и междинния бизнес, както и фамилиите. Втората стъпка е ограниченията за ПВУ- ние закъсняваме. В предишния парламент се предлагаха лобистки решения. Ние ще следим прецизно да се одобряват единствено такива, които не пазят частни ползи. Третата е съдебна реформа. Преборването на корупцията дава развиване за всяка една политика ", сподели Нинова.
По въпроса с Шенген Нинова приема като унизително отношението към нас и съобщи, че " ние имаме право да сме там ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР