Решението на президента Румен Радев да не подписва указа за

...
Решението на президента Румен Радев да не подписва указа за
Коментари Харесай

Кога Румен Радев ще подпише указа за Младен Маринов

Решението на президента Румен Радев да не подписва указа за освобождение на Младен Маринов като основен секретар преди визитата си в Латвия изненада и двете съществени парламентарни сили. И от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия, през днешния ден не бяха готови за отсрочване на гласуването за промяна на тримата министри от кабинета " Борисов ". Основната причина за това е неналичието на пояснение от " Дондуков " 2 за какво Радев е отсрочил подписа си.

Вчера към обяд се чух с президента Румен Радев и останах с усещането, че ще подпише указа за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това сподели пред публицисти ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Указът е нужен, с цел да може Народното събрание да гласоподава номинацията му за вътрешен министър.

Позвъних му да попитам по кое време има желание да подпише документа. Останах с усещането, че ще го имаме до края на деня, само че това е негово решение, почитам го и чакам документът да постъпи в Народното събрание другата седмица, съобщи ръководителят на Народно събрание и отхвърли коментар на обстановката.

От Президентството към този момент оповестиха, че Радев се прибира на следващия ден в късния следобяд и че той е осведомен с настояването за Маринов. Рано тази заран обаче президентът е отпътувал за Латвия без да подпише указа. Президентът е там на двудневно посещаване за среща на 12 държавни глави във формата " Арайолуш ".

По информация на bTV на приема на НСО нощес президентът Румен Радев и Младен Маринов са се срещнали. А от документ, с който малкия екран разполага, излиза наяве, че настояването на премиера Борисов за президентския декрет е било заведено в деловодството на Президентството през вчерашния ден в 10:30 часа.

От Президентството потвърдиха за Dir.bg, че решението на Министерски съвет е постъпило през вчерашния ден в деловодството. Оттам бяха сбити: не сме съобщавали, че още на следващия ден, откакто се върне от Латвия, президентът ще подпише указа (такива известия се появиха в някои медии). След като се върне, президентът ще прегледа решението на Министерски съвет, като няма период по кое време да издаде указа, споделиха от пресофиса на президента.

По-рано през днешния ден водачът на групата на депутатите на Оперативна програма Волен Сидеров изрази вяра, че президентът не желае да провокира държавна рецесия като бави указа за освобождението на Младен Маринов. В това, че не подписа указа " сигурно има предумисъл, въпросът е какъв ", означи Сидеров. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на собствен ред предложи да се изчакат обстоятелствата към неналичието на президентски декрет и тогава да се разяснява.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР