Решението на Москва да закрие представителството си в НАТО ще

...
Решението на Москва да закрие представителството си в НАТО ще
Коментари Харесай

“Разводът“ с НАТО: какво стои зад този ход на Кремъл


Решението на Москва да закрие представителството си в НАТО ще ускори напрежението сред Русия и страните от Алианса. С този ход Путин цели да разедини още повече Запада, счита Константин Егерт.

Флаговете на Русия и НАТО

Когато една страна скъса дипломатическите си връзки с друга, да вземем за пример поради боен спор, тя постоянно разпорежда на посолството на друга страна да съставлява нейните ползи. Така след руско-грузинския спор през 2008-а година ползите на Грузия в Русия и на Русия в Грузия се съставляват от Швейцария. На процедура това значи, че грузинските и съветските дипломати не престават да седят в посолствата си – само че зад табелки „ Секция за ползите на Грузия (респективно Русия) към посолството на Швейцарската конфедерация “. А над постройките се развява швейцарското знаме.

Вече публично връзките са замразени
Редакцията предлага
Това, което се случва с представителството на Русия в НАТО, е по-лошо. Неговата активност е „ замразена “, чиновниците се връщат в Русия. По този метод Кремъл отговори на отнемането на акредитациите на чиновниците в съветското посланичество в НАТО. Външният министър Сергей Лавров предложи на Алианса при възникването на „ екстрени въпроси “ да се обръща към посолството на Русия в Белгия. Ако бяха естествени, този тип „ екстрени въпроси “ по никакъв начин не биха били малко: Афганистан, напрежението в Индийско-Тихоокеанския район, предизвикването на световната миграция.

Контакти сред Москва и НАТО обаче не се плануват, в случай че не се стигне до ръба на Трета международна война. Подписаният през 1997-а година Основополагащ акт сред НАТО и Русия официално продължава да работи. Но от началото на през 2014-а година връзките са надълбоко замразени. Сега към този момент и публично.

Нов стадий на Студената война

За Путин разривът на връзките с НАТО е разумна стъпка. При това не тъй като той, както постоянно, се опасява да не се покаже слаб. След като се погрижи да си обезпечи пожизнена власт, в случай че бъде определен, Путин мина към със Запада. Той гледа на разрушаването на единството на Алианса и като на собствен предстоящ исторически принос, и като на гаранция за политическото дългоденствие на основания от него режим.

Затварянето на задачата в Брюксел дава на Кремъл мотив, въпреки и фиктивен, да усилва напрежението със съседите – преди всичко с Украйна, само че също по този начин с Полша и с прибалтийските страни. За Путин това е най-важният инструмент за разкола на Запада, изключително на европейските съдружници в НАТО. В Кремъл са сигурни, че основаването на мини-кризи с Киев и на източния фланг на Алианса е най-хубавият метод за стимулиране на различия в Организацията на Северноатлантическия контракт.

Това могат да бъдат и нови военни наказания, и опити с незаконната миграция през литовската и полската граница с Беларус, и нови. Или нещо още по-рисковано и по-радикално. А по-късно Кремъл ще каже: „ Вие прогонихте ли нашите хора? Прогонихте ги. Така ни накарахте да скъсаме връзките – нали ние се почитаме. И в този момент обвинявайте себе си за нашата непредсказуемост “.

Газовото оръжие на Путин

Константин Егерт

В Кремъл са уверени, че тази политика ще помогне и в бъдеще за опълчването на „ положителните “ французи, германци, италианци и белгийци на „ неприятните “ поляци, чехи, литовци, латвийци и румънци. Между другото, посолството на Русия в Белгия (което Лавров предложи да бъде търсено в „ екстрени въпроси “) сполучливо се занимава с тази активност.

Преди няколко седмици посланикът Александър Токовинин похвали пред медиите Белгия, че „ не предизвика проблеми “ в връзките с Русия. „ Разумна страна “, заключи Токовинин и на часа се впусна да изяснява какъв брой потребно и преференциално е да бъдеш клиент на.

Това е доста симптоматично. Към триумфите на Путин напоследък се прибави газовата рецесия, от която Кремъл изкусно се възползва. Режимът мъчно би могъл да си пожелае по-добре време за рекламирането на. И ето, че първата част от тръбопровода към този момент е цялостна с газ. Основното оръжие на Москва – въглеводородите – освен не ръждясва, само че става все по-ефективно. Скъсвайки с НАТО Кремъл ще стартира да го употребява още по-активно. И освен него.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР