Решението на КЗК е началото на края на сделката за

...
Решението на КЗК е началото на края на сделката за
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Решението на КЗК е началото на края на сделката за придобиването на ЧЕЗ

Решението на Комисия за защита на конкуренцията е началото на края на договорката за придобиването на ЧЕЗ. Все едно някой, който в никакъв случай не е водил утринен блок да го сложим да води тук, на вашето място. Така е и с Инерком, които нямат опит в тази сфера, Може да се случат съществени неща. Това съобщи Мартин Димитров в ефира на БТВ.

Думите му са във връзка решението на Комисията за защита на конкуренцията против ЧЕЗ поради заплаха от нарушение на конкурентната среда. От компанията показаха изненада и се заканиха да търсят правата си по всички линии.

„ Законът дава задоволително благоприятни условия тази договорка да бъде спряна. Решението престои и "Инерком " е в правото си да апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията във Върховния административен съд. Възможно е решението да падне в съда. Това сподели проф. Атанас Тасев.

„ Не съм сигурен, че решението на Комисия за защита на конкуренцията ще бъде обжалвано от "Инерком ". Кога българските ЕРП-та би трябвало да бъдат ръководени от компании, които имат огромен опит “, добави Димитров.

„ Ние сме основали един параграф 22 и занапред ще носим следствията от тази договорка “, предизвести Тасев.

Според Димитров Комисия за защита на конкуренцията доста се е забавило с решението за тази договорка.

„ Официално „ Инерком “ се обърна към Комисия за защита на конкуренцията за мнение за това дали има централизация. Да, има, само че въпросът е дали има монопол. Може би има и някаква политическа интервенция “, уточни пеоф. Танев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР