Решението на Кремъл вероятно цели да успокои Южна Африка, която

...
Решението на Кремъл вероятно цели да успокои Южна Африка, която
Коментари Харесай

Путин няма да ходи в Южна Африка, за да не го арестуват frognews.bg

Решението на Кремъл евентуално цели да успокои Южна Африка, която даже насочи молба към МНС за изключение от уговорките, защото Москва я заплаши с война при арест на съветския общественик.

 

Към март 2023 година МНС се състои от 123 страни членки. От тях 33 са от Африка, 19 от Азиатско-тихоокеанския район, 18 от Източна Европа, 28 от Латинска Америка и Карибите, 25 от Западна Европа и Северна Америка. Тези страни, в това число и Южна Африка, са длъжни да арестуват съветския президент по заповедта на МНС.

 

Вчера стана ясно, че южноафриканският президент Сирил Рамафоса е изискал позволение от Международния углавен съд да не арестува съветския президент Владимир Путин. Производството е по член 97 на МНС, който дава право страните да пледират да не се постанова арест заради проблеми, които им пречат да го създадат.

 

Решението за присъединяване на съветския президент в срещата на БРИКС в Йоханесбург е взето с консенсус на всички водачи на страните членки, съобщи Анил Суклал, дипломат за Азия и БРИКС в Министерството на външните работи на Южна Африка и шерпа на БРИКС на Южна Африка, представен от държавната ТАСС. Ден преди този момент южноафриканският президентски офис разгласи, че Путин няма да участва на срещата по взаимно единодушие. Руската федерация ще бъде показана от външния министър Сергей Лавров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР