Решението на Конституционния съд дали Кирил Петков е назначен за

...
Решението на Конституционния съд дали Кирил Петков е назначен за
Коментари Харесай

Решението на КС за Кирил Петков ще важи със задна дата

Решението на Конституционния съд дали Кирил Петков е назначен за длъжностен министър на стопанската система в несъгласие с Конституцията, ще важи освен отсега нататък, а и със задна дата. Това сподели за бТВ доцентът по конституционно право Наталия Киселова.

Тя разясни, че в тази ситуация не се оспорва нормативен акт, а декрет, и то отчасти, т.е. по повод единствено на един от членовете на служебното държавно управление.

Затова правните последствия ще важат единствено във връзка с актовете, които Петков е подписвал или в които е взел участие.

Доцент Киселова към този момент е предала мнението си в Конституционния съд.

А по въпроса дали решението ще има резултат върху президента, Киселова съобщи: „ Ефектът може да бъде както политически, по този начин и юридически, само че сега последствията ще бъдат единствено политически. Това значи, че неговите съперници в предизборната акция биха се възползвали от постановено решение на Конституционен съд като мотив против него “.

„ Според мен президентът не е знаел за това, че господин Петков е с двойно поданство и не можем да го виним за това, че е издал умишлено подобен декрет “, разяснява доцент Киселова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР