Решението на китайския президент Си Цзинпин и на руския му

...
Решението на китайския президент Си Цзинпин и на руския му
Коментари Харесай

Индия заяви, че отсъствието на Си и Путин от срещата на върха на Г-20 не е необичайно и няма нищо общо с нея

Решението на китайския президент Си Цзинпин и на съветския му сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да пропуснат тазседмичната среща на върха на Г-20 в Делхи не е извънредно и няма нищо общо с Индия, съобщи индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар, представен от Ройтерс.

Шерпите на страните от групата сега договарят за постигането на консенсус и написване на заключителната декларация на форума, който ще се състои на 9 и 10 септември, уточни той в изявление.

" Не, не считам, че има нещо общо с Индия ", сподели Джайшанкар пред индийската новинарска организация АНИ, от която Ройтерс има миноритарен дял. Той съобщи това в отговор на въпрос дали Путин и Си не са решили да пропуснат форума, тъй като са огорчени от Индия.

" Според мен каквото и решение да вземат, те си знаят най-добре. Но въобще не виждам нещата по този начин, както ги поставяте ", сподели индийският външен министър.

Помолен да разяснява дали отсъствието им ще попречи на построяването на консенсус и изработването на заключиелна декларация от срещата, Джайшанкар съобщи: " В момента преговаряме. Обратното преброяване не стартира от през вчерашния ден. "

Очакванията към Г-20 обаче са " доста огромни ", а Делхи се заема с предизвикването да се оправи в много усложнена интернационална конюнктура, когато светът е изправен пред отрицателните последици от пандемия, спор, климатични промени, задължения и политика, счита той.

Г-20 включва 20-те най-големи международни стопански системи, а задачата на водачите им е да намерят решение на едни от най-острите интернационалните проблеми, само че геополитическото разделяне поради войната в Украйна слага под въпрос постигането на какъвто и да било прогрес, отбелязва Ройтерс.

В изискванията на сходна поляризация отсъствието на Путин и Си значи, че мъчно ще се стигне до консенсусна лидерска декларация от срещата, считат анализатори и представители на държавни управления, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР