Решението на ИТН да се оттегли от властта в такъв

...
Решението на ИТН да се оттегли от властта в такъв
Коментари Харесай

Проданов: Не сме разговаряли за разпределянето на четирите министерства на ИТН

Решението на Има Такъв Народ да се отдръпна от властта в подобен миг, съгласно мен, е безотговорна позиция. Защото в миг, когато следва приемане на бюджет, с цел да може по някакъв метод да се опитаме да смекчим ударите на рецесията – това е безконтролно, само че това е тяхно решение. Миналата година на два пъти тази партия скапе парламенти, няма да се учудя това да се случи и за трети път ”.  Това съобщи в ефира на министърът на туризма Христо Проданов в коментар за трусовете в обединението.  

„ Министър Генчовска, с която открихме летния туристически сезон, към този момент разгласи, че в понеделник ще си подаде оставката като външен министър, защото това е решението на тяхната партия ”, уточни той.

Проданов не пожела да се ангажира с прогноза ще има ли нови избори, само че акцентира, че в случай че се наложи „ ще вършим ”. „ В политиката е значимо да носиш отговорност и да изпълниш уговорките, които си поел преди изборите. Ако има такива, които считат да следват политиката на битката с корупцията, на повишението на приходите и връщането на правовата страна – може би ще се водят и диалози за друго държавно управление в границите на този парламент ”.

„ Не сме водили диалози за разпределянето на четирите министерства сред партиите, които остават във властта, защото имаме оставките на двама от министрите . Нека това да стане факт и тогава ще има съдружни диалози и ще се изяснят тези въпроси ”, уточни Проданов. Той отхвърли да разяснява спекулациите, че Крум Дончев от Българска социалистическа партия ще оглави Спортното министерство. „ Не са водени такива договаряния по тази причина няма по какъв начин да има спрягане на такива имена ”.

По думите му повода Има Такъв Народ да напусне властта е абсурдът с желаните 3,9 милиарда лв. за пътищ а от районния министър, които не му бяха отпуснати от Министерския съвет. „ Това беше мотивът за абсурда в Министерски съвет. Това са обстоятелствата. Мисля, че това е повода – с изключение на, в случай че няма някаква скрита, за която ние не знаем ”.

„ Актуализацията на бюджета е извънредно значима. Надявам се, че ще има някакъв разсъдък в Народно събрание. С депутатите на Българска социалистическа партия ще се отнесем отговорно. Ситуацията е в действителност тежка, само че се надявам че ще има някакъв разсъдък, с цел да се случат тези промени. Категорично за Българска социалистическа партия мога да заявя, че тя прави политика на ярко и не сме водили диалози с никой да се отделя от някаква партия . Депутатите са определени свободно от своите гласоподаватели, с цел да могат да решат каква позиция да заемат и коя посока да поемат в идващите месеци ”, безапелационен е той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР