„Решението на „Има такъв народ” да напусне коалицията беше неочаквано

...
„Решението на „Има такъв народ” да напусне коалицията беше неочаквано
Коментари Харесай

Васил Велев: Решението на ИТН да напусне коалицията беше неочаквано

„ Решението на „ Има подобен народ” да напусне обединението беше ненадейно за нас. Нищо не го предвещаваше. Разбира се рецензии към ръководството имаме и самите ние, както сме имали и към предходни управляващи”. Това съобщи в предаването “Денят на живо” по Нова Нюз ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

По думите му официално бюджетът е признат от Министерски съвет и импортиран в Народното събрание. „ Винаги е имало държавно управление, без значение дали настоящо, в оставка или служебно. Страната не е оставала без такова. При съществуването на парламент, би следвало трите значими законопроекта да се прегледат. Добавям към тях и четвърти – Законът за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. В него се планува приходоизточниците за най-важната част от тази компенсационната стратегия. АИКБ не подкрепихме нито един от трите плана за бюджети – държавният бюджет, бюджетът на държавното публично обезпечаване и бюджетът на Здравната каса. Изложихме съществени причини за своята позиции. Тези актуализации се вършат, с цел да облекчат съответните правила и обезпечат антикризистни мерки”, сподели Велев.

По думите му първичният план беше да се създадат промени и разбори и с изменението на бюджета да се обезпечи финансово осъществяването на промените.

„ В следствие този проект се промени. Сега имаме антикризистни ограничения, а рецесията се състои във високата инфлация. Типична икономическа рецесия няма, защото имаме растеж на БВП-то”, изясни ръководителят на АИКБ.

Според него е изцяло допустимо да се основат тематични обединения.

„ Даже се надяваме това да се случи, с цел да се включат в изменението на бюджета механизъм и цифри, които да разрешат продължение на програмата за компенсиране на високите цени на електрическата енергия за свободния пазар. Има приходоизточници”, сподели още Велев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР