Решението на бежанския въпрос е от съдбовно значение за Европейския

...
Решението на бежанския въпрос е от съдбовно значение за Европейския
Коментари Харесай

Меркел: Решението на бежанския въпрос е от съдбовно значение за ЕС

Решението на бежанския въпрос е от съдбовно значение за Европейския съюз. Това съобщи през днешния ден в Бундестага немският канцлер Ангела Меркел. В свое послание към депутатите тя изясни за следващ път, че без взаимност в Европа този проблем не може да бъде решен.

Засега обаче Европа към момента е надалеч от общо решение, уточни канцлерът в речта си. Съставен е документ със седем точки, от които членките на Европейски Съюз са одобрили единствено две. В този документ става дума за изискванията, при които бежанците би трябвало да бъдат одобрявани, и изравняването им във всички членки, както и за разпределението на бежанци в други страни по силата на ново Дъблинско съглашение.

" Все още обаче не сме там, където желаеме да стигнем ", призна Меркел. Броят на прииждащите бежанци е доста намалял, само че потокът не е секнал, уточни още тя. За да стане това, е нужно да се сключат съглашения с африканските страни по образеца на съглашението с Турция.

Ангела Меркел още веднъж съобщи, че решението ѝ през 2015 година да поддържа Австрия и Унгария в бежанската рецесия, като одобри огромен брой бежанци от тяхна територия, е било вярно. Тогава обстановката бе изключителна, акцентира тя. Германия може да просперира единствено в случай че и останалите европейски страни просперират. Европа би трябвало да има общ отговор на всички световни провокации, съобщи тя.

От срещата на върха в Брюксел зависи по какъв начин ще се развие разногласието на Меркел с вътрешния й министър Хорст Зеехофер. Той даде на канцлера ултиматум до понеделник да откри европейско решение на рецесията, в противоположен случай разгласи, че ще затвори еднолично границата на Бавария с Австрия.

Държавата би трябвало да покаже неотстъпчивост, съобщи той в изявление за публичната телевизия нощес. В изявлението баварският водач уточни, че ще успее да откри общ език с Меркел, защото задачата му не е тя да падне от власт. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР