Решението е продиктувано е желанието на германското правителство да модернизира

...
Решението е продиктувано е желанието на германското правителство да модернизира
Коментари Харесай

Германия купува израелския “железен купол”, за да пази небето си

Решението е подбудено е желанието на немското държавно управление да модернизира армията си в границите на фонд от 100 милиарда евро, утвърден от канцлера Олаф Шолц и Германският парламент предходната година, предават от брюкселското издание " Politico ". 

Очаква се до 4 милиарда евро да доближат разноските на Германия за Arrow-3 - създадената в израел система за противовъздушна защита, която е предопределен за прихващане на балистични ракети. Комисията в Бундестага също по този начин утвърди към 950 милиона евро за закупуването на шест създадени в Германия системи за противовъздушна защита IRIS-T-SLM.

Тези две системи ще оказват помощ за построяването на " предпазен чадър " в Германия, сподели народен представител от комисията пред " Politico ". 

Системата Arrow-3 е създадена и създадена от Israeli Aerospace Industries в съдействие с американския аерокосмически колос Boeing. В композиция с  IRIS-T-SLM обезпечава обсег от към 2400 километра. Системата Arrow-3 се употребява в Израел от 2017 година като част от неговата защитна мрежа " стоманен купол ". 

Според производителя системата оперира непрекъснато, при всевъзможни времеви условия и може да се оправи с многочислени закани по едно и също време. Израелските военни показват, че израелската система за противовъздушна защита с дребен обхват на деяние " Железен купол " има 96% успеваемост при прихващане на ракети, изстреляни от Газа по време на последния кръг от боеве сред Израел и палестински фракции.

 

Смятан за една от най-напредналите отбранителни системи в света, Железният купол употребява радар за идентифициране и заличаване на входящи закани, преди да могат да причинят вреди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР