Решението, базирано на технологията Narrowband Internet of Things, позволява обмен

...
Решението, базирано на технологията Narrowband Internet of Things, позволява обмен
Коментари Харесай

Услуга от А1 предотвратява загубите на вода

Решението, основано на технологията Narrowband Internet of Things, разрешава продан на информация сред огромен брой устройства и към този момент е внедрено в няколко основни компании Услугата дава мониторинг и разбор на потреблението на вода в промишлени мащаби и икономисва средства при работата на огромни предприятия и ВиК сдружения
предлага високотехнологична услуга за сложен мониторинг и разбор на потреблението на вода в индустриалната и обществената сфера в партньорство с Кюбико. На базата на технологията Narrowband Internet of Things (NB-IoT) А1 дава решение на един от сериозните проблеми на обществото – загубите на огромни количества от скъпата течност.

Темата е настояща за бизнес клиентите, водоразпределителните сдружения и техните консуматори, поради зачестилите случаи на дефицит на вода в редица райони в страната. Освен стопански изгоди като усъвършенстване на разноските, клиентите на услугата получават и в допълнение успокоение, че организират активността си с оптимална грижа за запазване на естествения запас и околната среда. Сред първите основни клиенти на А1, които употребяват решението, са ВиК сдружения в София-област, Варна, Враца, Петрич, Велинград и други.

Цялостното решение на А1 е композиция от усъвършенстван хардуер, новаторски програмен продукт и платформа за разбор на данните. Конфигурацията и пренастройката се правят отдалечено посредством уеб основан програмен продукт. Услугата обезпечава отдалечен мониторинг на количеството вода и налягането на входа на водомерните зони и в други основни точки по мрежата. Това се прави посредством умни IoT устройства, така наречен логери, които обменят информация в действително време и вършат запис на всички значими събития във връзка с потреблението на вода и подробен разбор на промените. Клиентите разполагат със запис и визуализация в табличен и графичен тип, както и цифрови и аналогови сигнали за евентуални проблеми като уведомяване по имейл и със SMS. Това дава опция на компаниите-клиенти бързо да реагират и отстранят евентуални течове и други проблеми с канализацията. Като спомагателна опция А1 в партньорство с Кюбико може да спомага и с експертен разбор на данните от мониторинга.

За ВиК сдруженията в допълнение преимущество е и приемането на подробна информация за профила на консумация на всеки от техните крайни клиенти. Това оказва помощ за оптимално точна отчетност на потреблението и пресмятане на дължимите такси на потребителите. В комбиниране с по-бързото и елементарно поддържане на канализационната инфраструктура това способства за възстановяване на цялостното потребителско преживяване.

Услугата за мониторинг и разбор на потреблението на вода е част от портфолиото решения на А1 в областта на Интернета на нещата. При тях А1 залага на софтуерния стандартNB-IoT поради множеството му преимущества - по-добро покритие, по-дълъг живот на батериите (до 5 години), усъвършенстван транспорт на данни и висока сигурност на връзката. За разлика от другите стандарти за създаване на мрежи от вида „ Интернет на нещата “ (IoT), NB-IoT разрешава създаване на мрежа от огромен брой смарт устройства, които обменят информация между тях в действително време. В България А1 предлага също и решения за надзор на въздуха, ръководство на боклуци, интелигентно осветяване и мъдро паркиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР