Решение на проблема с нападенията над медицински лица ще търсят

...
Решение на проблема с нападенията над медицински лица ще търсят
Коментари Харесай

Среща в СДВР за решение на проблема с нападенията над медици

Решение на казуса с нападенията над медицински лица ще търсят през днешния ден на координационна среща в Столичната дирекция на вътрешните работи. Идеята е да бъде основана специфична организация, която оптимално бързо да реагира при подадени сигнали за осъществени закононарушения против лекарите.

София

На срещата през днешния ден ще бъдат представители на столичната дирекция на вътрешните работи, районната прокутратура и на медицинските центрове. Според статистиката случаите на принуждение над лекарите се усилват, само че не и наказаните.

От Българския лекарския съюз оповестиха, че стартират национална акция против насилието над медици, дружно с БЧК и националния омбудсман. Има даже концепция пациентите, които са нападали лекари, да бъдат включвани в черен лист.
 25 набези над медици​ са регистрирани за първите 6 месеца на 2017 година 25 набези над медици​ са регистрирани за първите 6 месеца на 2017 година
За първото полугодие на годината са регистрирани 25 набези над медици, сподели по време на кръгла маса ръководителят на Българския лекарски съюз Венци...

Темата за експанзията над медици разяснява в студиото на " Денят стартира " заместник-председателят на БЛС доктор Галинка Павлова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР