Решение на частен съдебен изпълнител за публична продан на два

...
Решение на частен съдебен изпълнител за публична продан на два
Коментари Харесай

Кражба на апетитен имот може да фалира десетки фирми ВИДЕО

Решение на частен правосъден реализатор за обществена обмен на два парцела, или тяхното срутване, е на път да докара десетки компании до банкрут и да остави чиновниците им без работа и приходи. Имотите са в някогашното държавно шивашко дружество „ Лиляна Димитрова “, което е закупено още през 2004 година от Агенцията по приватизация, оповестява Нова телевизия.

Заради капани в приватизацията се водят дългогодишни правосъдни борби, а те са причина за провалена немска инвестиция за милиони още тогава. 15 години по-късно загубите могат да бъдат още по-големи, в случай че един от парцелите, който е трафопост, бъде съборен.

Трафопостът зарежда с електричество здания, в които наематели са задгранични компании.

„ Получихме информация, че има заплаха да се спре зареждането с ток, което е притеснително за нашата работа. Защото без ток няма по какъв начин да си вършим работата ”, описа Дора Дерменджиева, шеф на една от компаниите.

Собственици нямат достъп до жилищата си в „ Слънчев бряг ”

„ Виждате, че машините са огромни, което значи, че дребна компания като нас би трябвало да приключим произвеждане, в случай че ни спрат тока. Нямаме друга опция ”, разяснява Аспарух Ненков

„ Като ни спрат тока няма да можем да работим. Ние си храним фамилиите ”, сподели Николай Ушанов.

„ Ако един ден спрем производството, това значи, че нарушаваме контракти и всичко завършва с тези компании, с които работим ”, уточни Аспарух Ненков.

В основата на казуса стоят кавги за корупция в бивше държавно дружество и една реставрация, която дава начало на разногласията.

Бившото държавно дружество „ Лиляна Димитрова “- в този момент „ ЛИДИ Р “ е закупено или продадено още през 2004 година от Агенцията по приватизация. Собственик на 100% от акциите е Пламен Балев.

Влизайки във притежание Балев се натъква на странни обстоятелства. Като този, че половината от териториите и постройките на сдружението към този момент са били реституирани.

Разбира също, че дължи над 3 милиона лв. на човек, закупил реституираната част от парцела – Желязко Ботев, притежател компания ЖМБ-1 АД.

„ Стъпвайки в сдружението се натъкнахме на редица, меко казано, измами. Подготвяна процедура, откраднати здания, фалшифицирани документи, отговорности. Чрез счетоводните салда се откри, че 16 дка земя и 10 дка здания са нелегално реституирани.

Всичките здания са строени от държавното сдружение в интервала след национализацията т.е след 47-ма година ”, разяснява Пламен Балев.

Скритите отговорности са поради съглашение от 20.12.2001г. То е сред някогашната директорка на шивашкото дружество – Ангелинка Солакова-Рельовска и притежателя на компания ЖМБ 1 АД-Желязко Ботев.

За документа Пламен Балев схваща няколко месеца, откакто е купил акциите. Защото някогашният държавен шеф е задължила държавното сдружение ЛИДИ Р против прилагане на личните си здания да трансферира в интерес на ЖМБ 1 самите здания.

По това време, Ангелинка Солакова към момента е шеф на сдружението и управлява индустриалната му активност. „ Въпросното съглашение беше подхвърлено няколко месеца, откакто влязохме във притежание ”, сподели Пламен Балев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР