Републиканците в Сената посочиха скорошния закон на Алабама за защита

...
Републиканците в Сената посочиха скорошния закон на Алабама за защита
Коментари Харесай

Сенатските демократи и републиканците се сблъскват относно федералните защити за ин витро оплождане: „Те покриват своите а---и“

Републиканците в Сената показаха скорошния закон на Алабама за отбрана на доставчиците на ин витро оплождане (IVF) от гражданска и наказателна отговорност като доказателство за способността на щатите да се самокоригират и повода, заради която ръководеното от демократите федерално законодателство за отбрана на процедурата за плодовитост не е належащо.

" По принцип всеки щат, който познавам поддържа ин витро оплождане “, сподели сенатор Бил Касиди, R-La., доктор.

Други републикански сенатори, които приказваха с Fox News Digital, се съгласиха.

След спорно решение на Алабама Върховният съд постановява, че замразените ембриони са законно деца, законодателната власт на щата бързо предприе дейности за отбрана на IVF. Няколко клиники, провеждащи ин витро оплождане, затвориха своите процедури след решението на съда, само че откакто страната одобри закон, освобождаващ ги от отговорност, някои от центровете започнаха да отварят още веднъж.

Съединени американски щати Сенатор Бил Касиди, R-La., причислен от сенатор Томи Тубервил, R-Ala., и сенатор Джон Корнин, R-Тексас, приказват на конференция по отношение на студентските заеми в Капитолия на Съединени американски щати на 14 юни 2023 г.( Getty Images)

Касиди цитира бързата законодателна работа на Алабама в своето пояснение против федералното законодателство по отношение на IVF.

„ След като намесите федералното държавно управление, това ще отвори вратата за някои пакости, които надвишават това, което в началото сте желали “, сподели той.

„ Проблемът, който докара до този спор, се случваше в Алабама и те го взеха решение в законодателството “, добави сенатор Марко Рубио, R-Fla.

Сен. Марко Рубио, R-Fla., в офис постройката на Дирксен Сенат, 22 март 2023 година (Бил Кларк/CQ-Roll Call, Inc посредством Getty Images)

Според Рубио е нужен по-широк диалог " за това какво е вярно и уместно, законно и предпазено, когато става въпрос за изхвърляне на спомагателните човешки ембриони, които няма да бъдат употребявани. “

„ Това е законно във всички 50 щата “, сподели сенатор Рик Скот, R -Fla., който показа резолюция тази седмица, потвърждаваща поддръжката за IVF.

Резолюцията на Скот показва поддръжка за IVF и фамилиите, които желаят да се разширят, само че не носи тежестта на сметка или прави промени в закона.

Сен. Рик Скот, R-Fla., отива на обяд с републиканци от Сената в постройката на Капитолия на Съединени американски щати на 1 юни 2023 година във Вашингтон, окръг Колумбия (Анна Мънимейкър/Гети Имиджис)

Сен. Тами Дъкуърт, D-Ill., която оглави законопроекта за регистриране на отбраната на ин витро оплождането в закон, подлага на критика резолюцията.

„ Те покриват своите a---s “, сподели Дъкуърт за своите сътрудници републиканци. " Те се пробват да създадат това. Една резолюция не прави нищо. "

Дъкуърт се опита да наложи гласоподаване предходната седмица на нейния законопроект за IVF, като изиска единомислещо единодушие да го реалокира на пода. Въпреки това, сенатор Синди Хайд-Смит, R-мис, възрази против това.

Дъкуърт сподели, че републиканците също не са се обръщали към нея за договаряния за евентуална двупартийна мярка.

Сен. Тами Дъкуърт, D-Ill., приказва за законопроект за основаване на федерални отбрани за IVF, до момента в който сенатор Пати Мъри, D-Wash., вдясно, слуша по време на събитие за пресата на Капитолийския рид на 27 февруари 2024 година във Вашингтон. (Getty Изображения)

И не е ясно дали демократите биха били подготвени да създадат отстъпки, с цел да работят с сътрудниците си републиканци по законопроект.

„ Законопроектът Duckworth е съвършен законопроект “, сподели сенатор Тим Кейн, D-Va. „ Нейната сметка е просто човек да има право на достъп до ин витро оплождане, а доставчикът има право да обезпечи ин витро оплождане. Това не е мандат. Той просто пази пациента, пази доставчика. “

Скот по-специално не изключи законодателството за отбрана на процедурата в бъдеще.

" Мисля, че ще създадем всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че ще продължи да бъде законно ", сподели той.

Други републиканци по сходен метод оставиха вратата отворена.

Сен. Тим Кейн, D-Va., слуша по време на чуване на сенатската комисия по опазване на здравето, обучение, труд и пенсии на Капитолийския рид на 11 януари 2022 година във Вашингтон, окръг Колумбия (Greg Nash-Pool/Getty Images)

Федерален законопроект за отбрана на процедурата за плодовитост е „ сигурно полемика, която можем да проведем, само че на този стадий той е предпазен във всеки щат “, сподели сенатор Тед Круз, R-Тексас.

„ Ако в миналото стане проблем, бих го обмислил “, добави сенатор Мит Ромни, R-Юта. „ Но няма щат в страната, който да не пази IVF. “

Според Ромни това не изисква „ федерално адресиране на този стадий. “

„ Ако имаше потребност от федерални дейности по въпроса, аз несъмнено щях да поддържам “, съгласи се сенатор Маркуейн Мълин, R-Okla.

Сен. Мит Ромни, R-Юта, приказва пред представители на пресата на Капитолийския рид във Вашингтон, 1 юни 2023 година (Ting Shen/Bloomberg посредством Getty Images)

„ Вярвам, че Алабама се е справила по този метод беше добър. "

Редица сенатори от Демократическата партия бяха сериозни към изказванията на своите сътрудници от Републиканската партия, че в този момент не са нужни федерални отбрани.

" Мисля, че това е неверно ", съобщи сенатор Тина Смит, D-Minn. „ Абсолютно би трябвало да защитим способността на хората за достъп до „ ин витро оплождане “.

Сен. Елизабет Уорън, D-Mass., възобновява апелите за народен ден в памет на COVID-19. (Ал Драго/Блумбърг посредством Getty Images)

Сен. Елизабет Уорън, D-Mass., изрази песимизъм във връзка с новия закон на Алабама, като сподели на Fox News Digital юридическите учени имат вяра, че „ той повдига толкоз въпроси, колкото и отговори. “

„ Без отбраната на Роу против Уейд, щатите могат да създадат това, което направи съдът в Алабама и дейно да сложат завършек на IVF в щата “, предизвести тя.

Според Уорън, в случай че републиканците в Конгреса бяха „ в действителност ангажирани със отбраната на ин витро оплождането “, те щяха да поддържат законопроект, който да направи това на федерално равнище. " Но към този момент не са. "

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР