Републиканците в Охайо се промъкват със зловеща промяна в езика на гласуването за аборти

...
Републиканците в Охайо се опитват още веднъж да осуетят поправка,
Коментари Харесай

Републиканците в Охайо се опитват още веднъж да осуетят поправка, която би залегнала в конституцията на щата, този път чрез по-краен език на инициативата за гласуване.

Бюлетината на Охайо гласува с 3–2, по партийна линия, в четвъртък да отхвърли използването на пълния текст на предложената поправка в бюлетината през ноември. Вместо това в бюлетината ще има резюме на предложението, написано от републиканския държавен секретар Франк Лароуз, използвайки език като „неродено дете“ вместо „фетус“. Резюмето също така премахва всяко споменаване, че изменението ще защити форми на репродуктивно здраве без аборт.

Съставът на изменението не е променен. Изменението би позволило на хората сами да решават за цялото репродуктивно здраве, включително аборт, контрацепция, лечение на безплодието и лечение на спонтанен аборт. Държавата може да ограничи достъпа до аборти само след като лекар установи, че плодът е жизнеспособен или може да оцелее извън матката. Дори тогава абортите могат да бъдат извършени, ако здравето или животът на пациента са изложени на риск. В текста също така изрично се посочва, че държавата не може да „натоварва, наказва, забранява, пречи или дискриминира“ някой, който упражнява репродуктивните си права.

Все пак обобщеният език със сигурност ще повлияе на някои хора в урните . В допълнение към замяната на думата „плод“ с „неродено дете“, резюмето също използва фразата „бременно лице“ вместо „бременна жена“ и се отнася до процедурите като „медицинско лечение“ вместо „решение“.

Новият текст прави две други важни промени: Първо, той казва, че „гражданите на щата Охайо“ не могат да нарушават репродуктивните права, вместо държавата, което прави да изглежда, че държавни служители все още могат да се намесят. Резюмето също така казва, че изменението „винаги ще позволи на неродено дете да бъде абортирано на всеки етап от бременността, независимо от жизнеспособността, ако по преценка на лекуващия лекар абортът е необходим за защита на живота или здравето на бременната жена“. Правейки това, резюмето се позовава на дясното страшилище на „аборти в късен термин“, термин, създаден, за да изглежда, че политиките за избор граничат с детеубийство.

Тези промени са ясен опит за направи изменението да изглежда много по-крайно и опасно, отколкото е в действителност. LaRose каза, че пълният текст на изменението все още ще бъде достъпен в избирателните комисии и на плакати в избирателните секции, но хората ще трябва да знаят, за да потърсят или поискат тази допълнителна информация. Всичко, което ще имат в истинската кабина за гласуване, е резюмето на LaRose.

Лорън Блаувелт, съпредседател на Ohioans United for Reproductive Rights, резюмето като „пропаганда“. Дори един от членовете на републиканската комисия за гласуване, сенаторът против абортите Тереза ​​Гаравоне, че истинската същност на изменението сега ще бъде „скрита зад твърде широк език.“

Но Блаувелт беше уверен, че страната, подкрепяща избора, ще преобладават през ноември. Може и да е права. Републиканците вече се опитаха веднъж - и се провалиха грандиозно - да блокират поправката за абортите. Гласоподавателите в Охайо в началото на август с голямо мнозинство отхвърлиха поправка за повишаване на прага за инициативи за гласуване до 60 процента от гласовете, което би проправило пътя в щата. Нещо повече, проучване на USA Today Network/University Suffolk публикува през юли, че 58 процента от жителите на Охайо подкрепят закрепването на правата на аборт, докато само 32 процента са против.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР