Републиканците в Камарата на представителите на САЩ отново се опитаха

...
Републиканците в Камарата на представителите на САЩ отново се опитаха
Коментари Харесай

Майк Джонсън е изборът на републиканците за председател на Камарата на представителите

Републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати още веднъж се пробваха да изберат водач, откакто Том Емър стана следващата вяра, станала жертва на партийните битки, които сковаха Конгреса за повече от три седмици.


Представителят на Луизиана Майк Джонсън се обрисува като водещ претендент с 85 гласа след вечерно гласоподаване при закрити врата, оповестиха депутати, въпреки че не беше ясно дали той ще успее да преодолее разделянето, което препъна Емър и двама други претенденти, спечелили преди този момент партийната номинация.

Очакваха се нови кръгове на гласоподаване в опит да се сплоти партията към претендент, който може да завоюва председателското място и да приключи патовата обстановка, която остави Камарата без водач от 3 октомври.

Поради това законодателите не са в положение да реагират на войните в Близкия изток и Украйна или да подхващат стъпки за попречване на частичното прекъсване на работата на държавното управление, което ще стартира на 18 ноември без дейности на Конгреса.

Емър, който е републиканец № 3 в Камарата на представителите, е третият законодател, чиято кандидатура за ръководител се провали.

Подобно на Стив Скализ и Джим Джордан преди него, вероятностите на Емър бяха обречени от относително дребна група от въздържали се депутати, които не му разрешиха да събере нужните 217 гласа, с цел да завоюва председателското място. Този висок предел и тясното болшинство на партията от 221-212 гласа значи, че всеки претендент може да си разреши да загуби единствено четири гласа, в случай че демократите останат единни в съпротива.

Джонсън, закостенял юрист по конституционно право, се дефинира като " отборен състезател и изграждащ мостове ". Представляваният от него северозападен регион на Луизиана е един от най-бедните в страната./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР