Републиканците са изправени пред задълбочаваща се лидерска криза, която остави

...
Републиканците са изправени пред задълбочаваща се лидерска криза, която остави
Коментари Харесай

Лидерската криза на Републиканската партия се задълбочава, тъй като Хаус остава парализиран и не се вижда край на надпреварата за говорители

Републиканците са изправени пред задълбочаваща се лидерска рецесия, която остави Камарата на представителите парализирана без явен път за избор на нов представител, откакто напъните за заменяне на Кевин Маккарти след историческото му премахване бяха провалени от одобрена съпротива и дълбоки разделения в партията.

Като не съумяха да се обединят зад претендент, републиканците хвърлиха Камарата на представителите в неразучена територия и на процедура замразиха камарата в миг, когато се задават огромни интернационалните и вътрешни рецесии, от войната на Израел против Хамас до евентуалното прекъсване на работата на държавното управление в средата на ноември.

Докато републиканците в Камарата на представителите се борят да ръководят, партията претърпя още едно синьо око в четвъртък вечерта, когато водачът на болшинството Стив Скалийз ненадейно се отдръпна от конкуренцията за ръководител на фона на твърда съпротива от повече от дузина съперници. Проблемът за републиканската партия в Камарата на представителите е, че не е ясно, че някой може да заключи 217-те гласа, нужни за спечелването на чукчето, което повдига въпроси по какъв начин и по кое време ще продължи опълчването към председателството и на каква цена.

Напрежението кипи измежду републиканците в Камарата на представителите, разочаровани от безизходицата и загрижени за пътя напред.

Републиканският представител Марк Алфорд от Мисури сподели пред кореспонденти след отдръпването на Скалис от конкуренцията в четвъртък вечерта, че един народен представител е отбелязал: „ Знаеш ли, можеш да издигнеш Исус Христос за ръководител на Камарата и той отново няма да получи 217. “

Всички погледи са ориентирани към конгресмена Джим Джордан, републиканец от Охайо, който се състезава несполучливо против Скализ за номинацията за оратор и в този момент може да скочи още веднъж в конкуренцията. Джордан, ръководителят на авторитетната правна комисия на Камарата на представителите, сподели в четвъртък вечерта, че ще изчака до петък от почитание към Скалис, с цел да разгласи дали ще пусне нова оферта за представител.

Но републиканците не са обединени зад Йордания и по петите на отдръпването на Скализ от конкуренцията няколко към този момент показаха угриженост по отношение на евентуално кандидатстване на Йордания или безапелационна съпротива.

Представителят Дон Бейкън, запитан дали е „ не “ за Джордан, сподели на Ману Раджу от CNN, че „ сега го предъвква “ и сподели, че доста републиканци не са склонни да възнаградят това, което считат за „ неприятно държание “, като се поддадат на защо упорства дребна група отстъпници, макар че той сподели, че това не е по виновност на Джордан.

„ Имахме пет души през днешния ден, които споделиха, че биха дали своят вот единствено за Джим, а не за Стив. Толкова доста от нас считат, че е възнаграждаващо неприятно държание, в случай че го създадем. Проблемът за мен обаче е, че не е виновността на Джим, тъй че просто се боря с това “, сподели той. „ Има страховит откъс... в случай че дадете на 5-годишно дете, което се държи извънредно неприятно, доста повече сладолед, то ще се държи по-зле, нали? Ето какво ще се случи тук, в случай че възнаградим това държание. Така че доста от нас са устойчиви на това.

Излизането на Скализ от конкуренцията и историческото премахване на Маккарти като оратор сложиха светлината на прожекторите върху силата на дребна секта от консерватори да в профил дневния ред на по-голямата част от конференцията. Републиканците в Камарата на представителите управляват едвам фино като бръснач болшинство и претендент за ръководител може да си разреши да загуби единствено четирима дезертьори и отново да завоюва.

Конгресменът Остин Скот сподели на Раджу, че неспособността на Републиканската партия да избере нов представител, воден от дребна група съперници, „ ни кара да изглеждаме като група идиоти “.

„ Имаме доста дребна група хора, които би трябвало да имат всичко по техния метод. Имахме група, която саботира представителя Маккарти, а в този момент имаме група, която саботира Стив Скалийз, и двамата са страхотни хора “, сподели той.

Морган Римър, Ману Раджу, Сам Фосъм и Хейли Талбот от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР