Републиканските сенатори представиха основните разпоредби на нов пакет мерки за

...
Републиканските сенатори представиха основните разпоредби на нов пакет мерки за
Коментари Харесай

Нови мерки за икономическа подкрепа в САЩ - предстоят преговори

Републиканските сенатори показаха главните разпореждания на нов пакет ограничения за стимулиране на стопанската система на Съединени американски щати в размер на към 1 трилион $, написа БГНЕС.
" Републиканските сенатори сътвориха нова предприемаческа конструкция, с цел да оказват помощ на страната ни ", съобщи водачът на болшинството в горната камара на законодателната власт Мич Макконъл, представен от неговата пресслужба. По-рано проектът беше контрактуван с администрацията на американския президент Доналд Тръмп.
Освен всичко друго, законопроектът предлага спомагателни 16 милиарда $ за тестване на ковид, повече от 100 милиарда $ за просветителни институции, които да им оказват помощ да възобновят работата си до есента. Както преди, има еднократни заплащания за избрани категории жители, както и помощ за дребния бизнес. В същото време самодейността предлага да се понижи седмичното нарастване на компенсациите за безработица от сегашните 600 $ на 200 $ . Тази мярка, съгласно проекта на републиканците, ще бъде в действие за два месеца, след което се възнамерява да се обезпечат към 70% от последно получаваните заплати преди началото на пандемията.
Както демократите, по този начин и републиканците към този момент показаха противоречие с някои точки от проекта, по отношение на които се чака законопроектът да претърпи обилни промени в идващите дни.
На 16 май Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди с болшинство пакет от 3 трилиона $ стимулиращи ограничения, препоръчани от демократите. Републиканците в горната камара обявиха, че няма да поддържат новия пакет от ограничения. Тръмп също даде да се разбере, че тази самодейност няма късмет, само че по-късно сподели, че може да поддържа различен законопроект, ориентиран към стимулиране на американската стопанска система.
От март федералните управляващи на Съединени американски щати вляха към 3 трилиона $ в американската стопанска система като част от няколко незабавни пакета за стимулиране на икономическия напредък. Срокът за осъществяване на последния пакет ограничения завършва в края на юли.
Още: " Случаите на ковид в интензивно поделение се усилиха, оздравелите - също "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР