Републикански главни прокурори от 19 щата обвиниха JPMorgan в постоянна

...
Републикански главни прокурори от 19 щата обвиниха JPMorgan в постоянна
Коментари Харесай

Шокиращи действия на JPMorgan: Замразени банкови сметки и дискриминация срещу клиенти

Републикански основни прокурори от 19 щата упрекнаха JPMorgan в непрекъсната дискриминация против личните си клиенти и закриване на банкови сметки без авансово съобщение.

Те настояват, че практиките на банковия колос са в несъгласие с политиките на компанията за тъждество. Ръководени от Даниел Камерън, основния прокурор на Кентъки, чиновниците на правоприлагащите органи показаха опасенията си в писмо, адресирано до Джейми Димън, основния изпълнителен шеф на JPMorgan.

The Wall Street Journal разгласява писмото, в което се показват случаите на хипотетична дискриминация от страна на JPMorgan, учредена на религиозни или политически убеждения на клиентите.

Главните прокурори намират този тип дискриминация за недопустим и упорстват JPMorgan, наричана в писмото Chase, да приключи сходно държание и да приведе бизнес практиките си в сходство с оповестените от нея антидискриминационни политики.

Един от съответните произшествия, упоменати в писмото, е обвързван с неочакваното закриване на разплащателната сметка на Националния комитет за религиозна независимост (NCRF) от страна на Chase през май 2022 година

NCRF е непартийна, религиозна организация с нестопанска цел, отдадена на отбраната на религиозната независимост в Америка, с членове от разнообразни религиозни среди, като християнство, индуизъм, юдаизъм и ислям.

Когато NCRF са потърсили пояснение за закриването на сметката, чиновниците на Chase са ги уведомили, че решението е пристигнало от корпоративния офис.

Изпълнителният шеф на NCRF бил осведомен още, че не може да им бъде предоставена спомагателна информация.

Макар да признават, че банките по принцип имат право да реализират активността си по свое убеждение, основните прокурори подчертаха, че Chase не може да твърди, че е приобщаваща, да осъжда обществено дискриминирането и да дава обещание да предотвратява дискриминирането против клиентите, като в същото време не се ангажира с главните правила на тъждество и заслужено отношение.

Адвокатите настояват още, че Chase също по този начин е отхвърлила оферти, демонстриращи нейния ангажимент за неприкритост и приобщаване.

Вследствие на това те изискват от банката да оповести обществено вътрешните си политики във връзка с закриването на сметки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР