Републиканката Кайтлин Дженър заяви днес, че ще се кандидатира за

...
Републиканката Кайтлин Дженър заяви днес, че ще се кандидатира за
Коментари Харесай

Кайтлин Дженър ще се кандидатира за губернатор на Калифорния

Републиканката Кайтлин Дженър съобщи през днешния ден, че ще се кандидатира за губернатор на американския щат Калифорния, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Дженър, която е олимпийски първенец, телевизионна риалити звезда и деятел за правата на транссексуалните, сподели, че е подала първични документи като претендент за поста.

Настоящият губернатор на Калифорния - демократът Гавин Нюсъм, е застрашен от предварително премахване от служба посредством избори тази година. Самата Дженър твърди, че ръководството на Нюсъм по време на коронавирусната пандемия е пагубно, добавя Франс прес. Тя напомня, че дребните търговски обекти са били опустошени от рецесията, подбудена от затварянето на стопанската система за битка с ковид. Според Дженър цяло едно потомство деца е било лишено от една година учебно заведение, а прекомерно високите налози унищожават работни места, карат цели фамилии да страдат и слагат изключително тежко задължение на плещите на най-уязвимите.

В скоро време Калифорния би могла да провежда референдум за премахване на губернатора, който беше едно време доста известен, само че чиято звезда избледня с решението му да наложи строги санитарни рестрикции, с цел да възпре епидемията. Властите на Калифорния би трябвало да потвърдят до края на април, че броят на подписите, събрани в поддръжка на образуване на сходен референдум, е доближат. За задачата би трябвало да бъдат събрани към 1,5 милиона подписа. Ако това стане, на референдума жителите на Калифорния ще бъдат запитани дали желаят или не Нюсъм да бъде сменен на поста. Той е отпред на щата от 2019 година

Още няколко републиканци са оповестили, че имат намерение да се кандидатират за губернаторския пост, в случай че се стигне до избор на нов губернатор на Калифорния, добавя АП.

Кайтлин Дженър, която е родена като Брус Дженър, дефинира себе си като " потвърден победител " и като единствения претендент, " който може да постави завършек на пагубното губернаторство на Нюсъм ", показва АП.

Тя поддържа Доналд Тръмп на президентските избори през 2016 година, само че две години по-късно сподели, че съжалява за това решение, тъй като транссексуалната общественост постоянно е била обект на офанзиви от Тръмп, добавя Франс прес.

Дженър стартира прехода по промяната на пола си през 2015 година и тогава избра името Кайтлин.

Преди съвсем 20 години различен републиканец - Арнолд Шварценегер, употребява славата, която си беше спечелил в киното, като трамплин към губернаторския пост в Калифорния. Той беше определен през 2003 година след привикване на гласоподаване за предварително премахване от служба на тогавашния настоящ губернатор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР