Република Северна Македония ще дари военни средства и екипировка на

...
Република Северна Македония ще дари военни средства и екипировка на
Коментари Харесай

Северна Македония дарява военни средства на Украйна

Република Северна Македония ще подари военни средства и екипировка на въоръжените сили на Украйна, реши през днешния ден държавното управление в Скопие, съобщи телевизия Телма. С това страната се причисли към всеобхватната поддръжка на съдружниците в НАТО и сътрудниците в Европейски Съюз.

Видът на средствата е съгласуван с настояванията на Украйна, заяви държавното управление.

Република Северна Македония ще взе участие и в координацията за приемане на украински бежанци и посредством същия механизъм ще изпрати помощ за Украйна, каквато към този момент е поискана, сподели в събота външният министър Буяр Османи.

Поискаха кръвни единици и здравна помощ, и други неща. Ще координираме тази помощ, с цел да я изпратим посредством механизмите за цивилна помощ и отбрана на НАТО и Европейски Съюз, сподели Османи преди два дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гръцкият министър на миграцията и убежището Панайотис Митаракис разгласи, че страната му е отворена да приюти украински бежанци, което счита за свое обвързване като част от филантропичната верига, съобщи АНА-МПА.

Митаракис, който приказва през днешния ден пред държавната телевизия ЕРТ, уточни още, че " би трябвало да е наложително за всички страни-членки на Европейски Съюз да допринесат за разпределянето на потоците от Украйна ".

Точно както помолихме за това, когато бяхме изправени пред рецесията с Турция, въпрос на правила е да кажем това и в този момент, когато би трябвало да подкрепим страните от Източна Европа, уточни гръцкият министър.
ТЕМА преди 9 минути 133 преди 12 минути 333 преди 31 минути 568
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР