Република Северна Македония (РСМ) трябва сериозно да преосмисли поведението си.Това

...
Република Северна Македония (РСМ) трябва сериозно да преосмисли поведението си.Това
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Северна Македония трябва сериозно да преосмисли поведението си

Република Северна Македония (РСМ) би трябвало съществено да премисли държанието си.

Това разяснява Кристиан Вигенин от Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " във връзка вчерашното нахлуване в Скопие против български футболен почитател на ПФК " Левски ".

Депутатът чака страната ни да направи нужното потърпевшият да бъде превозен до България за неговото лекуване.

По думите му спортът не може да бъде мотив за принуждение и ненавист. Това, че се случват сходни неща, е натурален резултат от цялостната атмосфера в връзки сред България и Република Северна Македония, които са такива не по виновност на българската страна, разяснява Вигенин. В продължение на месеци се насажда непоносимост и ненавист сред двете страни, добави депутатът.

Според Българска социалистическа партия най-силният политически сигнал, че сходни произшествия ще спрат, е оптимално бързо да бъде изменена Конституцията на РСМ и българите да бъдат вписани в нея. Вписването на българите в Конституцията не трябва да бъде представяно като компромис от РСМ, а като резултат от уговорката на страната да го направи, сподели още Вигенин.

Обезпокоени сме от езика на омразата в РСМ, който се ускорява, а не понижава, съобщи депутатът. Според него депутатите, дали своят вот „ за “ предходната година ветото над Северна Македония за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз да падне, осъзнават, че са създали неточност.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР