Република Северна Македония прави всичко необходимо за намиране на решение

...
Република Северна Македония прави всичко необходимо за намиране на решение
Коментари Харесай

Заев: Не сме далеч от постигане на споразумение с България

Република Северна Македония прави всичко належащо за намиране на решение за противоречивите въпроси със София, съобщи през днешния ден министър председателят Зоран Заев, като назова България огромен другар, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

"Не сме надалеч от постигането на съглашение, би трябвало ни единствено благосклонност и оптимизъм. Вярвам, че това ще стане преди втория съвет на министрите от Европейски Съюз /през декември/ и една моя среща с премиера /Бойко/ Борисов. Вярвам, че нашите работни групи ще основат съответна атмосфера за това ", сподели Заев пред кореспонденти по време на Македонски енергиен конгрес 2020.

Той добави, че се развиват хрумвания в духа на достолепието на двата другарски народа за намиране на решение, съответстващо на европейските полезности.

Отговаряйки на журналистически въпрос защо се дискутира с България, Заев уточни, че не се приказва за отстъпки, а за решения за двете страни.

"Има способи по какъв начин да се реши това. Още един път наблягам, веселя се, че България признава македонския език и македонската еднаквост като наша действителност ", сподели министър председателят.

Коментирайки рецензиите от бизнес бранша, че деловите връзки са били наранени от разногласията, Заев възрази, че бизнес връзките сред двете страни са извънредно положителни.

"Македонско-българската стопанска камара има чудесно съдействие с двете страни. През миналата година без значение от ковид имаше 12-13 нови български вложения у нас и 2 македонски в България. Жалко, че търговията е намаляла на всички места, в това число и сред двете страни, само че вероятностите са отлични ", сподели Заев пред публицисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР