Република Китай дари 20 000 хирургически маски на Аржентина, които

...
Република Китай дари 20 000 хирургически маски на Аржентина, които
Коментари Харесай

Тайван дари маски на Израел и Аржентина

Република Китай подари 20 000 хирургически маски на Аржентина, които ще бъдат разпределени в медицинските центрове в страната, ситуирани в регионите, които са най-засегнати от пандемията, породена от Covid-19.

„ Аржентина е една от дребното страни в Латинска Америка, които са наложили наложителни изолационни карантинни ограничения за повече от 5 месеца, съобщи Хси Чун-те, представител на Тайван в Аржентина, като добави, че към края на предходната седмица броят на инфектираните там е достигнал близо 290 000 души, а умрелите в резултат на болестта са над 5 600.

Повечето от инфектираните са от провинция Буенос Айрес и град Буенос Айрес, като и в двата региона има доста небогати квартали, които страдат от дефицит на вода и неприятни хигиенични условия. Въпреки наложителните карантинни ограничения, напъните за преодоляване на огнищата на заболяването не водят до триумф, заради липса на изследване на пандемичните условия и следене на източниците на зараза. В допълнение на това, доста хора носят маски, направени от плат, които не са задоволително надеждни, с цел да обезпечат съответно равнище на отбрана против ковид, сподели още Хси.

Маските бяха дарени на Organización Cáritas Argentina от името на Икономическия и културен офис на Тайпе в Аржентина заради липса на публични дипломатически връзки сред двете страни. Католическата организация ще разпредели маските по медицинските центрове, които са разположени в най-засегнатите региони.

Република Китай подари 10 000 защитни дрехи и също толкоз хирургически маски и на основания в Израел медицински център Шамир.

Дарението се основава на продължаващите взаимни старания на двете страни за битка с Covid-19, като е доказателство за отдадеността на Тайван да пази здравето на хората и да подсигурява сигурността на медицинския личен състав на първа линия.

„ Очаква се Тайван и Израел да не престават да задълбочават съдействието си в региона на медицината и опазването на здравето “, съобщи Омер Каспи, представител на Израелската икономическа и културна работа в Тайпе.

След церемонията се организира и уебинар по отношение на ограниченията за предварителна защита на епидемиите и най-хубавите практики за ръководство на рецесията, породена от ковид. Двете страни са единомислещи, че никоя страна не може да се бори сама с заболяването.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР