„Репресии, уволнения, заплаха, изключване на студенти, несъгласие със смяната на

...
„Репресии, уволнения, заплаха, изключване на студенти, несъгласие със смяната на
Коментари Харесай

ВМРО: Ректорът на ВТУ гази законите на страната под покровителството на управляващите

Репресии, уволнения, опасност, изключване на студенти, противоречие със промяната на управлението – това не е университет в Северна Корея, това е Великотърновският университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ през 2019 година Един самозабравил се ректор под покровителството на една ръководеща партия и една етническа такава жестоко гази законите на страната и всички правила на академичната и студентска автономност.
Това сподели националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, който прочете декларация от името на политическата група
Той гази одобрените правила и правила, вкопчил се в своето его и жадност за власт. Този ректор ръководи Великотърновския университет един мандат и това ръководство е ръководство, белязано с уволнения и репресии.
У волнен е зам.-ректор по кариерно развиване и сегашен зам.-министър по правораздаването , по-късно е уволнен и като учител, само че след правосъдно дело е възобновен на работа “, изясни той и уточни, че уволнен е бил и учител, който е депутат.
Заплашен с уволняване е и деканът на Педагогическия факултет , който е и главен претендент конкурент на настоящето управление. Промени в правилника на университета и Общото заседание, които касаят процедурата по желание на управление, са признати неприсъствено, което е в цялостен прорез със законите на страната “, съобщи той.
Сиди уточни, че е имало и нелегално премахване на студенти и докторанти , членове Академичния студентски съвет. „ Членовете на съвета са публично застрашени, че ще бъдат отстранени с писмо от ректора.
Ръководството на университета непозволено разходва средства от бюджета на Студентски съвет без разрешението на съвета. Вчера по предписание на ректора беше осуетено провеждането на избори за представители на студентите в Общото заседание “, сподели още той и уточни, че е бил изработен опит и за запечатване на Студентски съвет, като против студентите е била изпратена и защита.
„ Настояваме министъра на образованието да пристигна в Народното събрание и да изясни какво може да направи МОН за опазване на студентската автономност “, уточни Сиди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР