Репортаж по сигнал на зрители на NOVA. Огромно дърво се

...
Репортаж по сигнал на зрители на NOVA. Огромно дърво се
Коментари Харесай

На косъм! Дърво се стовари върху кола в София, по чудо се размина без жертви

Репортаж по сигнал на фенове на NOVA. Огромно дърво се стовали върху коли в столичния квартал " Лозенец ". По знамение се размина без потърпевши, само че материалните вреди са обилни. Хората настояват, че доста преди този случай са подавали сигнали за дървото, което се намира на метри от домовете им.

Неделя следобяд. Юлия Георгиева се прибира у дома дружно с 5-годишния си наследник. Паркира на нормалното място. „ Три минути по-късно мъжът ми се прибра в потрес. Каза, че е паднал клон върху колата. И при слизането ми видях, че този клон е безусловно с размерите на едно дърво. Малката пакост ”, споделя Юлия Георгиева, пострадалата.

И шанс, че в този миг не са били в колата. Под падналия клон е и колата на Тони Боев. „ Чух някакъв тропот. И видях просто по какъв начин дървото е паднало върху задната кола, само че видях, че има вреди и на моята. Жалкото в тази ситуация е, че всички споделят – " Добре, че нямаше някой на улицата, на тротоара. Но до момента в който си повтаряме по този начин, притеснявам се, че ще се случи и сходно нещо ", показва Тони Боев, пострадал.

Жителите на региона споделят, че същото дърво не за първи път им основава проблеми.
„ От това дърво преди няколко месеца падна също един огромен клон. И още веднъж викахме екип да го отстранят. Преди 3 години една съседка е пускала тъжба за въпросното дърво - че е рисково и не са обърнали внимание ”, твърди Юлия.

От столичната община обясниха, че предходната година са имали сигнал, само че за друго дърво на същата улица. И допълниха, че регулярно вършат инспекции. „ Специално регион „ Лозенец ” е извънредно кондензиран с дървета, шубраци. Mного е зелен самият регион и просто има доста работа ", съобщи Светлин Станков, БКС " Лозенец ", регион „ Лозенец ”, Следствен отдел към окръжна прокуратура.

„ Да не забравяме, че през вчерашния ден имаше мощни ветрове. При такива по-силни пориви напразно - и здрави дървета може да бъдат изкоренени ", акцентира и арх. Димитър Данчев, шеф на дирекция „ Зелена система ”, Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Потърпевшите са безапелационни, че ще потърсят отплата за нанесените вреди.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР