Ренесансът на януарската пролет приключва в понеделник. Тогава у нас

...
Ренесансът на януарската пролет приключва в понеделник. Тогава у нас
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Ренесансът на януарската пролет приключва, ето ...

Ренесансът на януарската пролет завършва в понеделник. Тогава у нас ще нахлуе средиземноморски циклон, който ще донесе поврат във времето. Това изясни климатологът проф. Георги Рачев, представен от " Телеграф ".

„ Такъв циклон имахме преди повече от месец. Той постоянно носи доста дъждове и динамично време “, сподели Рачев. 

 Дъждовете ще стартират в началото в Западна България, а в сряда към този момент ще обзет цялата страна. Особено във вторник и сряда тук-там преваляванията ще са над 20-30 л/кв.м

Температурите ще се намалят, като оптималните на 10 и 11 януари ще бъдат сред 3-8 градуса. Минималните, изключително по високите котловинни полета, ще са малко под 0 - сред -1 и 3 градуса. 

„ Много внимателен е въпросът какъв брой сняг ще има в Предбалкана и западните котловинни полета, тъй като мраз на практика няма. Над 1000 метра ще вали сняг, по тази причина е добре хората да са деликатни по проходите, когато карат “, разяснява климатологът. Той добави, че тази порция превалявания ще завърши в четвъртък. На 14-15 януари обаче още веднъж ни чака ново разстройване на времето, само че то няма да е толкоз изразено.

Въпреки всичко ще е съпроводено с дъждове и намаляване на температурите. Градусите ще паднат с 5-6 денем, само че още веднъж остава по-топло за сезона.

„ Но най-малко ще се постави завършек на тази особеност, която наблюдавахме до момента. Все отново към този момент сме в средата на зимата “, сподели още проф. Рачев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР