Renault разкрива новия Austral, електрифициран SUV. Високотехнологичен, ефективен и свързан, моделът

...
Renault разкрива новия Austral, електрифициран SUV.
Високотехнологичен, ефективен и свързан, моделът
Коментари Харесай

Световна премиера на новото Renault Austral - Технологичният SUV от "Новата вълна"

Renault разкрива новия Austral, електрифициран SUV.

Високотехнологичен, ефикасен и обвързван, моделът въплъщава духа на проекта Renaulution и „ новата вълна “ на Renault в C-SUV сегмента.

Новият Austral показва за първи път в модел от гамата на Renault Alpine Line – ново равнище на съоръжение със спортна визия.

Проектиран върху третото потомство на платформата CMF-CD, създадена от Алианса, новият Austral предлага разнообразни технологии на електрификация, в това число нов E-TECH Hybrid мотор.

Модерен и софтуерен - новият Austral предлага усъвършенствани, самодейни и интелигентни технологии, в това число 4CONTROL Advanced и 32 системи за сигурност.

Свързан – огромният му OpenR екран дава достъп до мултимедийната система OpenR Link, която съдържа най-хубавото от услугите и приложенията на Гугъл.

Renault прибавя нов упорит модел в своята SUV гама: Renault Austral. Той ще способства към напъните за възвръщане на позиции в C сегмент, който образува ядрото на международния авто пазар. Новият Austral е част от традицията на „ колите за живеене “ и бележи идната съществена стъпка в офанзивата в C сегмент, стартирана от Arkana и новия Megane E-TECH Electric, с уверено съвременен метод. „ Новата вълна “, чиято цел е да трансформира марката в пример за промишлеността във връзка с технологии, чиста сила и услуги.

‘ЧУВСТВЕНО ТЕХНОЛОГИЧЕН’ ДИЗАЙН

Екстериорен дизайн: атлетичен SUV

Новото Renault Austral сплотява отличителните белези на SUV моделите с новите „ чувствено софтуерни “ дизайнерски правила на Renault: неговият завършен, сетивен контур е в стилно комбиниране със мощно геометрични линии и структурни елементи като микрооптичната технология, употребена в задните LED светлини и диамантените шарки в предните светлини.

Екстериорният дизайн на новия Austral е атлетичен, изтънчен и грациозен.

Той излъчва чувство за качество, което е подсилено от добре направените геометрични линии и може да се похвали с идеални пропорции, които предават чувство за шир.

Новият Austral се предлага в седем екстериорни цвята. Версията Alpine Line прибавя към предлагането извънредния цвят сатененосиво, който акцентира атлетичният му тип.

Най-високото равнище на съоръжение включва двуцветен екстериор като общоприетоо съоръжение.

Новият Austral седи гордо на върха на внушителните си колела, носещи отличителни алуминиеви джанти от 17 до 20 инча, множеството от които са диамантени.

Интериорен дизайн: пашкул от технологии

Високотехнологичният кокпит на новия Austral е построен към огромния екран OpenR, който комбинира 12,3-инчов инструментален екран на арматурното табло с 12-инчов отвесен мултимедиен екран. Новият 9,3-инчов head-up екран, планиран през предното стъкло, прибавя към общия брой екрани на борда.

Саморегулиращата се бляскавост и усъвършенстваните отразяващи качества разрешават на OpenR екрана да се освободи от обичайния сенник. Това дава по-голямо чувство за пространство и таблото наподобява плаващо.

Новият Austral разполага и с „ летяща “ подпора. Със своя грациозен и съвременен жанр, тя основава тънко разделяне сред лидера и пасажера начело. Тя разполага и със обикновен подлакътник, който прави потреблението на мултимедийния екран по-удобно. Конзолата включва пространство за телефон с благоприятни условия за апостериори зареждане.

В взаимозависимост от равнището на съоръжение и определените екстри, интериорът на новия Austral включва същински дървени детайли, кожа, Алкантара, подплатен текстил и други съобразени с извивките материали, които са меки на досег и съчетани с лакираните акценти в гланцовочерно и сатениран хром. Висококачествени материали, които внасят чувство за топлота и авторитет в интериора на автомобила. Цялостното предложение е усъвършенствано от персонализирана осветителна система, известна като LIVING LIGHTS.

Подобно на доста други „ коли за живеене “, оставили своя отпечатък в историята на Renault, новият Austral е планиран по този начин, че да се побере комфортно цялото семейство. Пътниците откъм гърба се възползват от пространство за коленете, равно на най-хубавото в категорията - 27,4 см.

В интериора са ситуирани голям брой практични отделения за предпазване, които всеки може да употребява. Общият потенциал за вътрешно предпазване на новия Austral възлиза на почти 35 литра.

Модулният дизайн значи, че някои версии разполагат с 2/3–1/3 сгъваема задна седалка, която може да се контролира самостоятелно по 16-сантиметрови релси.

Багажникът разполага с електрическа задна врата за безконтактно отваряне/затваряне и размер 500 дм3 VDA при версиите Mild Hybrid и Mild Hybrid Advanced. Благодарение на плъзгащата се седалка, потенциалът на багажника варира от 575 дм3 VDA до 1 525 дм3 VDA (когато задната седалка е сгъната).

Новото Renault Austral Alpine Line: ново високо равнище на съоръжение

За първи път в автомобил на Renault, новият Austral се предлага и в извънредно равнище на съоръжение Alpine Line за по-спортен външен тип. То черпи ентусиазъм от спортната ДНК на емблематичната марка на Renault Group, Alpine.

Тази версия дава на новия Austral още по-агресивен дизайн, подсилен от нов, особено планиран екстериорен цвят - сатененосив. Този непрозрачен екстериорен цвят от последно потомство е устойчив и елементарен за поддръжка.

Спортното чувство се ускорява от прибавянето на решетка и състезателен сатененосив сплитер; 20-инчови черни алуминиеви джанти Daytona с емблема „ Alpine “; сатененочерни покривни релси; и акценти в диамантеночерно, гланцираночерно и ледено черно се отличават в екстериора на автомобила. Емблемите Alpine Line, ситуирани в профил на автомобила, приключват набора от неповторими характерности на версията.

В интериора Alpine Line може да се похвали с редица отличителни детайли: сини шевове; неповторима тапицерия от алкантара с въглеродни влакна; Напа кожен волан с вложки от алкантара и шевове в синьо, бяло и червено; алуминиеви педали и прагове на вратите, носещи логото „ Alpine “.

Селекция от съоръжение от висок клас прави версията още по-привлекателна.

ПЛАТФОРМА И ДВИГАТЕЛИ: ПО-МАЛКО CO2 ЕМИСИИ, ПОВЕЧЕ УДОВОЛСТВИЕ

Нова платформа, ново показване

Новият Austral е първият модел на Renault, който се възползва от това, което може да предложи новата платформа CMF-CD на Алианса. Новата платформа CMF-CD предвещава изцяло възобновяване на моделите от компактния и висок клас за интернационалните марки на Алианса.

Шасито на новия Austral се предлага в две версии: гъвкава торсионна греда за модели с предно предаване и заден многораменен мост с 4CONTROL Advanced за модели с двойно предаване.

Версиите с двойно предаване имат диаметър на завой от 10,1 метра. Управлението на новия Austral по градски пътища е сходно на това на градски автомобил. Той е непостижим от съперниците в сегмента.

Каросерията на новия Austral е направена по-твърда, отбраната при катурване е усъвършенствана, а шасито е по-леко, само че по-здраво за най-хубавото съответствие комфорт/ефективност/отзивчивост на пазара.

Най-добрите мотори във връзка с горивна успеваемост и нездравословни излъчвания

Новото Renault Austral се възползва от набор от новаторски задвижващи елементи със селекция от електрифицирани мотори, с цел да покрие всички приложения, без да се постанова да променяте навиците си за шофиране: най-новото потомство E-TECH Hybrid мотори в 400V мрежа за до 200 к.с., и два бензинови мотора: 130 к.с. 48V Mild Hybrid Advanced и 140 к.с./ 160 к.с. 12V Mild Hybrid.

Новият Austral показва нов E-TECH Hybrid мотор, който е модернизиран за ръководство на автомобил от горния сегмент с усъвършенствана продуктивност, по-голямо наслаждение от шофирането, както и намалени разход на гориво и CO2 излъчвания. Моделът е оборудван с 1,2-литров 3-цилиндров турбо бензинов мотор, комбиниран с електрически мотор, 1,7 кВч литиево-йонна 400V батерия и умна многорежимна скоростна кутия. Той има комбинирана мощ до 146 кВ, или 200 к.с. Както при актуалното потомство хибридни E-TECH мотори, автомобилът постоянно започва в изцяло електрически режим за преживяване при шофиране, оптимално близо до електрическите коли, съчетавайки тишината с отзивчивостта. Оборудван с най-новия хибриден мотор E-TECH, новият Austral има оптимални равнища на горивна успеваемост и CO2 излъчвания (започвайки от 4,6 л/100 км и 105 гр CO2/км, в очакване на сертифициране), което го прави един от най-ефективните SUV хибридни коли.

Двигателят Mild Hybrid Advanced прави своя дебют за Renault с новия Austral и служи като същинска опция на дизела. Той съчетава най-новия 1,2-литров 3-цилиндров бензинов мотор с турбокомпресор с 48V литиево-йонна батерия и стартер-генератор. Двигателят със 130 к.с. и ръчна скоростна кутия вършат новия Austral наслаждение за шофиране, като в същото време поддържат горивната успеваемост и CO2 излъчванията на най-хубавото равнище за категорията: започвайки от 5,3 л/100 км и 123 гр CO2/км (предстои сертифициране). Настройките могат да се контролират, с цел да се максимизира мощността, като в същото време се поддържа горивна консумация с 20% по-ниска от тази на равностоен нехибриден мотор с вътрешно горене.

Двигателят Mild Hybrid се предлага за първото равнище на съоръжение на новия Austral и употребява 1,3-литров 4-цилиндров бензинов мотор с непосредствено впръскване, който към този момент се предлага при определени коли Renault. Разработен в съдействие с Daimler, моторът е подсилен от стартер-генератор и 12V литиево-йонна батерия. Той може да се похвали със 140 или 160 к.с. с автоматизирана скоростна кутия X-TRONIC, или 140 к.с. и ръчна скоростна кутия. 12V Mild Hybrid моторът със 160 к.с. на новия Austral може да се похвали с оптимален въртящ миг от 270 Nm, разполагаем от 1800 до 3500 об./мин, разход на гориво от 6,2 л/100 км и нездравословни излъчвания от 136 гр CO2/км при разбъркан цикъл (очаква се узаконяване ).

Технология на електрификация и еко функционалности

В допълнение към последното потомство E-TECH технология, новия бензинов мотор, усъвършенстваната трансмисия и нараствания потенциал на батерията (от 240V до 400V), новият модел е оборудван с две други нововъведения. Климатичната система е снабдена с новаторски охлаждащ механизъм, тъй че автомобилът да може да работи обикновено, без значение какво е времето на открито. Освен това броят на вероятните енергийни източници също се е нараснал от 14 на 15.

Всеки от трите електрифицирани мотора на новия Austral включва регенеративно прекъсване. За E-TECH Hybrid лидерът може да избере един от четирите разнообразни режима благодарение на комутатор, ситуиран зад кормилото.

При версиите E-TECH Hybrid и Mild Hybrid Advanced на новия Austral, новото арматурно табло включва анимации, характерни за хибридните модели.

Интелигентните препоръки за еко шофиране оказва помощ на лидера да схване по-икономичен жанр, като употребява или арматурното табло, или 9,3-инчовия head-up екран, с цел да покаже най-хубавото време за разпределяне на педала на газта, когато автомобилът се доближава до несъмнено пътно събитие (рязък завой, кръгово придвижване, ограничаване на скоростта, зона за таксуване или кръстовище). При хибридния E-TECH мотор той е усъвършенстван от функционалността за интелигентните препоръки за еко шофиране на хибрид, която оказва помощ за усъвършенстване на планирането на маршрута по време на шофиране в електрически режим.

ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПОДОБРЕНИ КОМФОРТ И БЕЗОПАСНОСТ

MULTI-SENSE и 4CONTROL Advanced: свят от чувства

Системите MULTI-SENSE и 4CONTROL Advanced оказват помощ за персонализиране на преживяването на борда на новия Austral за по-приятно преживяване при шофиране.

MULTI-SENSE Advanced технологията включва три авансово заложени режима на шофиране: Eco, Comfort и Sport. Четвърти режим (Perso) дава на лидера независимост при всяка конфигурация. Пакетът Extended Grip включва два спомагателни режима: „ Snow “ и „ All roads “. Шофьорите могат да превключват сред режимите когато и да е, ръчно или посредством гласова команда към Гугъл Assistant. Новият Austral разполага и с нова самодейна функционалност, която оказва помощ за понижаване на разхода на гориво, като автоматизирано предлага превключване към Eco режим.

Новият Austral показва третото потомство на системата за ръководство на четирите колела на Renault, което непрекъснато се усъвършенства през последните 15 години: 4CONTROL Advanced. За разлика от всеки различен в сегмента, системата придава на новия Austral ново равнище на комфорт, нараснала пъргавост и несравнимо показване. С прибавянето на кормилно задвижване на многораменната задна ос, ъгълът на завиване на задните колела към този момент е 5° и подсигурява диаметър на завой, по-малък от елементарен градски автомобил: 10,1 м. Комбинирайки двете системи MULTI-SENSE и 4CONTROL Advanced към този момент водачът се възползва от 13 благоприятни условия за конфигурация, спрямо три преди.

Интелигентни и самодейни системи за подкрепяне на шофирането

Новото Renault Austral разполага с 32 ADAS системи, групирани в три категории: шофиране, паркиране и сигурност.

Те включват: 9,3-инчов head-up екран от ново потомство, планиран през предното стъкло; Активен помощник за подкрепяне на шофирането с второ равнище на автономност, комбиниращ адаптивния круиз надзор със „ Stop & Go “ функционалност, помощник за центриране на лентата, GPS данни и картографиране; 3D камера за 360° поглед; Асистент за самопаркиране; Предупреждение при съществуване на обект в „ сляпата “ точка и попречване на овакантяване на лентата при изпреварване; Активен спирачен помощник при придвижване назад; Сигнализация при съществуване на придвижване зад автомобила; Интелигентно LED матрично осветяване и система за безвреден излаз за пасажери.

Лидер в пасивната сигурност

Новият Austral подсигурява най-хубавото равнище на сигурност за пасажерите и другите участници в придвижването с помощта на набор от усъвършенствано съоръжение за пасивна сигурност.

Типичните функционалности за сигурност са усъвършенствани и е добавена нова въздушна възглавница сред лидера и пасажера начело, с цел да се избегне конфликт сред тях при непряк удар.

Новият Austral E-TECH Hybrid разполага със специфичен „ достъп за пожарникари “ до батерията и QR код, с цел да помогне на избавителните екипи да дават бърза и ефикасна помощ при случай.

УСЪВЪРШЕНСТВАНО ИЗЖИВЯВАНЕ НА БОРДА И СВЪРЗАНОСТ

OpenR Link: адаптивна мултимедийна система за автомобил с интуитивност на смарт телефон

Екранът OpenR е перлата в короната на интериора на новия Austral и е оборудван с задоволително технологии, с цел да побере идните актуализации на OpenR Link, като в същото време подсигурява безпрепятствено, потапящо преживяване, проектирано да се развива с течение на времето. Свързаната с облак система получава автоматизирани актуализации посредством технологията Firmware Over-The-Air (FOTA).

Мултимедийната система OpenR Link интегрира най-хубавите услуги и приложения на Гугъл: Гугъл Maps за навигация, Гугъл Assistant за безконтактна помощ и Гугъл Play за приложения.

Подобно на смарт телефон, OpenR Link е подсъзнателен за потребление и елементарен за персонализиране.

Harman Kardon, премиум тон от ново потомство

В допълнение към аудио системата Arkamys, новият Austral може да се похвали с първокласно звуково преживяване, родено от партньорството със експерта Harman Kardon, водач в автомобилните аудио решения от повече от 60 години.

Акустичните инженери в Renault и Harman Kardon работят дружно, с цел да подсигуряват съвършено интегриран първокачествен тон в новия Austral за още по-потапящо преживяване на борда.

Новото Renault Austral: повече от автомобил, същинска услуга

Възприеман като софтуерния SUV на „ новата вълна “ на Renault, новият Austral въплъщава потомство от свързани, интелигентни, адаптивни и гъвкави коли.

Неговите изкуствен интелект и ADAS системи, употребяващи облачни картографски данни, оказват помощ за по-голямо успокоение при шофиране.

Новият Austral оказва помощ да направи живота на своите консуматори още по-лесен с помощта на новата обвързвана услуга за поддръжка.

Благодарение на платформата My Renault, моделът дава практични решения за отдалечени инспекции и насоки. Частните и професионалните клиенти се възползват от цялостен набор услуги, при които някои функционалности могат да бъдат следени и избрани данни за автомобила могат да бъдат налични отдалечено.

Новото Renault Austral ще влезе в продажба през последното тримесечие на 2022 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР