Renault, Nissan и Mitsubishi планират да назначат генерален секретар начело

...
Renault, Nissan и Mitsubishi планират да назначат генерален секретар начело
Коментари Харесай

Renault и Nissan съживяват обединението си с акцент върху производството на електромобил

Renault, Nissan и Mitsubishi възнамеряват да назначат общоприет секретар отпред на тяхното партньорство, с цел да засилят съдействието си и да рестартират взаимните си интервенции, написа Reuters.

Френският авто колос Renault се пробва да заздрави връзките с японските си сътрудници, след стресовете в резултат на ареста на ръководителя на Nissan Motor Карлос Гон в Токио преди година по обвинявания във финансови нарушавания.

Скандалът прекъсна напъните за взаимно разрастване на индустриални планове и реализиране на икономии в разноските, което е все по-жизнено належащо поради по-слабото търсене на коли в международен мащаб.

" Генералният секретар на алианса ще бъде основен за координирането, а оттова и улеснението на няколко съществени плана, които би трябвало да бъдат стартирани, с цел да се форсира успеваемостта на бизнеса на фирмите в обединяването ", се показва в взаимно изказване на групата.

Близък до Renault източник споделя пред организацията, че бъдещият общоприет секретар към този момент е назначен и е франкофон, само че не дава повече детайлности в тази посока.

Новият началник на тристранното обединяване ще рапортува на оперативния съвет и на изпълнителните шефове на алианса. Авторите на Reuters подчертават, че с това се цели отклоняване от структурата, в която Карлос Гон беше " всемогъща фигура ".

Друг източник от Renault пък споделя, че бъдеща обща платформа за произвеждане на електрически автомобили ще бъде една от главните цели на борда на съюза.

Към момента Renault също търси нов основен изпълнителен шеф. Финансовият началник Клотилде Делбос се пое ръководството краткотрайно през октомври. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР