Ремонтите и на двете магистрали към морето - Тракия и

...
Ремонтите и на двете магистрали към морето - Тракия и
Коментари Харесай

Според хотелиерите АПИ съботира летния сезон с ремонтите към морето

Ремонтите и на двете автомагистрали към морето - " Тракия " и " Хемус " в допълнение блокират така и така тежкия сезон, тормозят се членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). През месеците юни, юли и август се ремонтира главните пътни артерии към летните ни курорти. Ремонтите на пътя от София до Бургас удължават пътуването до 5 часа и даже до 5 часа и половина, а трасето е доста тежко - с отбивка и заобиколен път.

Според представителите на БХРА пътната организация би трябвало по този начин да провежда работата си, че да не спъва туристическия сезон. Служебният кабинет единствено преди 45 дни пристигна със поръчката, че туризмът ще е приоритет в работата му, само че не виждаме нищо сходно от действителните дейности, които се подхващат, безапелационни са от БХРА. Всички дейности на държавното управление показват, че секторът, който всекидневно способства сред 11 и 13 на 100 от Брутният вътрешен продукт , не се смята за стратегически бранш. Затова и не се обмисля по какъв начин биха могли да повлияят върху туризма дейностите на другите ведомства и министерства, нито се съгласува активността им в полза на туризма, акцентират от БХРА.
 Още ограничавания по автомагистрала „ Тракия “ – отново поради поправки
Още ограничавания по автомагистрала „ Тракия “ – отново поради поправки

Днес и на следващия ден се ремонтира пътната настилка...

Подобна на тази с автомагистрала " Тракия " е обстановката и по трасето към Варна, като главно се работи сред Омуртаг до Шумен. По пътя има тежка техника, разорани сектори, бариери с придвижване в едно платно, а тапите са големи и стават големи тапи. Така българските туристи имат още една спънка да изберат българското Черноморие даже и да имат голямото предпочитание да го създадат, изясняват хотелиери.

Категорични сме, че страната би трябвало да вземе ограничения за облекчение на пътуването към родните морски курорти, без значение дали това ще стане посредством времеви прозорци без поправки и тапи, полагане на нощен труд вместо на дневен за поправяне, по-добра организация на трафика, тъй че да няма запушване или други ограничения, които пътните специалисти сметнат за подобаващи, безапелационен бе ръководителят на БХРА Георги Щерев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР