Ремонтът на зоната Граф Игнатиев – Шишман – 6 септември

...
Ремонтът на зоната Граф Игнатиев – Шишман – 6 септември
Коментари Харесай

Махат пазара на ”Графа”

Ремонтът на зоната „ Граф Игнатиев ” – „ Шишман ” – „ 6 септември ” стартира в средата на годината и се чака до края на 2018-а да има към този момент подготвени стадии. Това уточни арх. Здравко Здравков - основен проектант на Столична община в студиото на ”Тази заран ”. Пазарът до църквата " Св. Седмочисленици " ще изчезне, а Книжния пазар на пл. „ Славейков” ще бъде сведен до 20 книжари, като броя им ще се избере с тръжна процедура.

Пространството към пл. „ Св. Неделя” ще бъде обект на интернационален конкурс - за план, който да свърже площада с комплекса " Антична Сердика ".

По мотив новата пешеходна зона - 200 м, които свързват „ Алабин” със „ Стамболийски” той уточни, че пространството е значимо, тъй като ще върже пешеходната „ Витоша” в площадното пространство на „ Св. Неделя”. „ След това връзката ще продължи към Ларгото и за ул. „ Съборна” ще намерим метод да я свържем пешеходно с Градската градина”, уточни архитектът.

По думите му стартира освобождение на единия тротоар на „ Съборна” от паркирали коли и ще се обезпечи по-добро минаване на пешеходците. Той добави, че крайната цел е да се затвори напълно за коли, само че коли минават оттова за Президентството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР