Ремонтът на ул. Цар Борис III, която е основната връзка

...
Ремонтът на ул. Цар Борис III, която е основната връзка
Коментари Харесай

Отварят пътя за „Виница” в края на юли

Ремонтът на ул. „ Цар Борис III ”, която е главната връзка на кв. ”Виница ” с града, ще завърши до края на юли. До края на тази седмица би трябвало да бъдат финализиранидейностите по ВиК инфраструктурата, след което за 30 дни Общината ще приключи напълно ремонта, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Строителните действия на пътя за " Виница " започнаха в края на март. В ремонтирания сектор се построява битова канализация по план на ВиК-Варна, финансиран от оперативна стратегия „ Околна среда “. Ремонтът по-късно включва цялостно възобновяване на уличното платно, създаване на тротоари с обезпечена налична среда, велотрасе и възобновяване на уличното осветяване с нови LED осветители, което ще бъде осъществено от Община Варна.

" Този ремонт трябваше да е завършил преди две години, само че поради забавения ВиК план започваме работа в този момент ”, изясни кметът.По думите му дискомфорта в града сега се дължи на реализацията на огромния план на ВиК-Варна, част от който е и ул. „ Цар Борис III ”.

Предстои затваряне и ремонт на улиците ”Подвис ” и „ Поп Димитър ”, само че това ще стане след привършване на строителните действия по бул. ”Христо Смирненски ” и ул. ”Прилеп ”. По пътя за с. Каменар (ул. ”Прилеп ”) следва създаване на канализация и над правата с ул. ”Патриарх Максим ”, уточни Портних.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР