Ремонтът на Конституцията на държавата е отново на дневен ред.

...
Ремонтът на Конституцията на държавата е отново на дневен ред.
Коментари Харесай

Депутатите няма да сменят датата на националния празник

" Ремонтът " на Конституцията на страната е още веднъж на дневен ред. Парламентът стартира разискване на измененията в Конституцията. Промените към този момент минаха през пленарната зала един път, само че не събраха нужната поддръжка.

Ремонтът на главния закон планува при съществуване на служебно държавно управление министър председателят да се избира всред трима - шефа на Българска народна банка, ръководителят на Народно събрание или ръководителят на Конституционния съд. Съща по този начин българи с двойно поданство да могат да бъдат депутати или министри, както и понижаване на мандата на основния прокурор на 5 години, понижаване и на неговите пълномощия свеждайки ги до административни. Идеята, от която към този момент се отхвърлиха депутатите, е да сменят националния ни празник от 3 март на 24 май.

" От една страна да върнем прокуратурата, където ѝ е мястото, т.е. да се понижат пълномощията, с цел да бъдат съсредоточени главно в наказателното произвеждане, основният прокурор да не бъде свръх овластен ", настоя Надежда Йорданова от " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

" В момента сме напът да улесним политическия метод за влияние на прокуратурата ", сподели Бойко Рашков от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Какво казвате първоначално. Образованието, науката и културата са стратегически цели, понеделник в бюджета дали ще ги забележим тези цели и по какъв начин те се вписват в класацията за равнището на българското обучение ", попита Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

" Кое постанова смяната на националния ни празник, каква е задачата? Не разбирам ", уточни Маргарита Махева от ``Възраждане``.

" Не може индивидът, на който най-хубавият му другар е лютеница, а другият кръщава сина си на тъщата, да се назовават възрожденци. Вие, г-жо Махаева, не сте възрожденци, а елементарни саботьори ", съобщи Искрен Митев от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

От Българска социалистическа партия насочиха покана към всички парламентарни групи във вторник да се съберат и да дебатират измененията в Конституцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР