Ремонтът на “Графа в столицата върви по план, подобряват контролаПлочите

...
Ремонтът на “Графа в столицата върви по план, подобряват контролаПлочите
Коментари Харесай

Плочките пред „Св. Седмочисленици” ще избледнеят

Ремонтът на “Графа ” в столицата върви по проект, усъвършенстват контрола


Плочите в градинката на “Св. Седмочисленици ” в София ще станат едноцветни. От патината на времето и от използването ще се загуби контрастът сред нюансите, забележим в този момент при блестящо слънце, изясни арх. Радомира Методиева от виновното за плана студио А.Д.А. До месец би могло плочите да придобият общо нюансиране в сиво.

Фирмата “Трансконсулт-БГ ”, която упражнява надзора на ремонта на ул. “Граф Игнатиев ” е нараснала броя на чиновниците си на обекта. Те работят на две смени, с цел да има непрекъснат надзор. Всички недостатъци по реконструкцията се отстраняват незабавно в хода на работа, заяви Ирена Кънчева, представител на компанията. В началото на октомври на надзорната компания й бе наложена санкция от 100 хиляди лева поради пропуски в контрола. Изпълнител и контрол на ремонта бяха изслушани от в Комисията по градоустройство към Столична община. Там беше декларирано, че реконструкцията върви по проект, ще бъдат спазени периодите и качеството е положително.

Беше разискван и въпросът с подмяната на материала за виброизолационнта поставка при ремонта на трамвайното трасе. “Това, което е приложено сега, е задоволително качествено и ще подсигурява сигурността на структурата и комфорта на живущите към трамвайния път ”, увери проектантът на трасето Илия Илиев. Конструкцията на релсовия път на “Граф Игнатиев ” е на 100% подготвена. Като цяло ремонтът на зоната е приключен на 73%, обясниха от “Джи Пи груп ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР