Ремонтът на Аспаруховия мост се подновява на 23 октомври и

...
Ремонтът на Аспаруховия мост се подновява на 23 октомври и
Коментари Харесай

Ремонтът на Аспаруховия мост се подновява на 23 октомври

Ремонтът на Аспаруховия мост се възобновява на 23 октомври и ще бъде приключен напълно през 2018 година Това заяви във Варна министърът на районното развиване Николай Нанков.

Строителните действия ще стартират от страната на Варна в посока Бургас. Ще бъдат ремонтирани фуги и оборудване при започване на моста. Очакванията са, при уместно време, ремонтът на Аспаруховия мост да бъде подготвен доникъде на месец май 2018 година, уточни Нанков. Според него най-важно е да се съобрази времето за поправки, тъй че такива да не се правят през пиковите летни месеци.

Аспаруховият мост е извънредно непълен да поеме трафика, само че за построяването на нов мост може да се мисли след завършването на идния ремонт, посочи Нанков.

В началото на август министър председателят Бойко Борисов даде обещание през този мандат държавното управление да бъде обилно към Варна и да финансира построяването на два нови булеварда. Две седмици по-късно кметът Иван Портних по случай празника на града зарадва варненци с " положителната вест ", че се възнамерява втори мост над Варненското езеро без да конкретизира по кое време и с какви пари. http://www.mediapool.bg/planira-se-vtori-most-nad-varnenskoto-ezero-news267991.html

Сега районният министър откри, че с " извънреден прогрес " се извършват значимите за Варна планове.

Общината се оправя сполучливо с тежките процедури по отчуждаване, парцеларни проекти и издаване на строителни позволения на стадии за построяването на бул. " Левски ", ремонта на бул. " Сливница ", както и за бул. " Мара Тасева " и парковото пространство в Аспарухово, сподели Нанков.

Тези планове са измежду предпочитаните начертани от Борисов, за част от които той даде обещание пари от държавния бюджет, а за останалите идват от еврофондовете.

Приоритетни обекти във Варна през 2018 година

В момента се приготвя площадката за част от трасето и най-късно при започване на ноември би трябвало да стартират строителните действия по бул. " Васил Левски ". Крайният период за осъществяването на плана е 15 август, само че обозрим период за завършването му е 1 юли 2018 година, сподели Нанков.

Друг предпочитан обект през идната година е ремонтът на 6.8 км от автомагистрала " Черно море " от страната на Варна в посока Бургас.

Ще се работи и по обходния път на града с пътно оборудване при Игнатиево, което да изведе директния трафик отвън Варна, сподели Нанков.

Идея за още една лента на пътя до Златни пясъци

За пътя до курорта Златни пясъци Нанков заяви, че ще се рехабилитира до разклона за Аладжа манастир.

Освен това има и " по-амбициозна концепция " двулентовият път след Т-образното кръстовище да се разшири с още една лента, сподели районният министър.

Той посочи, че трасето попада в предпазена околност и е належащо провеждането на специфични процедури. Затова с Агенцията по геодезия, картография и кадастър се разисква дали може и по какъв начин да се случи разширението на платното с още една лента, добави той.

Текущият ремонт на сектора на пътя за Златни пясъци до разклона за Аладжа манастир се планува да бъде изпълнен в границите на два месеца, сподели Нанков.

При строителните действия ще би трябвало да бъде преместен и водопроводът, тъй като оборудването не е включено в огромния воден план на Варна, за който сега се изготвя прединвестиционно изследване, изясни районният министър.

Около 100 млн. лева ще бъде европейското финансиране за възстановяване на ВиК инфраструктурата на Варна, осведоми Нанков.

Тол системата

За четири месеца свършихме това, което за жалост две години не успяхме да реализираме във връзка с тол системата, сподели в отговор на въпрос районният министър. Той напомни, че към този момент има определен реализатор, който би трябвало да показа съответните документи, с цел да може да се пристъпи към подписване на контракт.

Поели сме ангажимент и пред обществото, и пред премиера, в края на 2018 година да имаме работеща тол система, сподели Нанков. Той добави, че срокът за внедряването й е 7 месеца, след което ще има 12-месечен период за изпитване, оценка на успеваемост и поправяне на недостатъци, при положение на проявление на такива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР