Ремонт на футболното игрище в ПМГ Акад. Боян Петканчин и

...
Ремонт на футболното игрище в ПМГ Акад. Боян Петканчин и
Коментари Харесай

Ремонтират спортните игрища в две хасковски училища

Ремонт на футболното игрище в ПМГ „ Акад. Боян Петканчин и на комплекса от стадиони в ОУ „ Любен Каравелов ” стартира община Хасково. Общата стойност е 431 895 лв., като средствата са от бюджета на общината. 90 дни е срокът за осъществяване на обектите.

Спортното игрище на ПМГ „ Акад. Боян Петканчин “ е с размери 45,40 м на 24,50 м и се намира до физкултурния салон на гимназията, като се планува ремонт и на стъпалата към постройката. Предстои там да се направи и ивична стоманобетонова основа. Върху асфалтовата настилка се планува осъществяване на армирана бетонова, върху която ще се постави саморазливна безфугова спортна настилка от два пласта. Ще бъде разчертано игрище за футбол, като е планувана доставка и монтаж на две футболни порти за минифутбол с мрежа, изясняват от хасковската община.

Ремонтът на комплекса от стадиони в ОУ „ Любен Каравелов ” включва съществуващи спортни терени, намиращи се в непосредствена непосредственост до постройката на общежитието на Езиковата гимназия.

Северното игрище е за футбол и хандбал, като след възобновяване на бетоновата настилка се планува върху нея да бъде положена изкуствена трева. В друг цвят ще бъдат разчертани маркировки за игрище за минифутбол и хандбал. Планирани са доставка и монтаж на две футболни (хандбални) порти с размери 2м/3м за минифутбол/ хандбал с мрежа.

По дължината на цялото игрище от юг се намира бетонов улей с четири шахти, които ще бъдат почистени и ремонтирани. По цялата дължина има денивелация на терена, като ще бъде изчистена тревната растителност и ще се ремонтира стената. Ще се оформят тротоари с армирана бетонова настилка, а съществуващите бетонови бордюри, при преценка, ще бъдат сменени, изясняват от хасковската администрация.

Освен футболно, на терена има баскетболно и волейболно стадиони с асфалтова настилка, която е в извънредно неприятно състояние- на доста места е мощно напукана, разкъртена и е прорасла с растителност. Предвижда се ремонт на съществуващите баскетболни кошове и полагане на нова съществена настилка от компактен асфалтобетон и нови вибропресовани бетонови бордюри. Върху новоположеното покритие ще се разчертаят маркировките за баскетболно и волейболно стадиони. Планирана е доставка и монтаж на съоръжение за двете стадиони - баскетболни структури с табло, кръг и мрежа и комплект волейболно съоръжение.

Ще бъде сменена и оградата към комплекса от стадиони, като се обезпечи достъп от запад и от север при трибуните. Предстои да се ремонтират трибуните и стълбищата към тях, прецизират от хасковската администрация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР