Ремко Евенепул (Soudal–Quick Step) грабна победата в третия етап от

...
Ремко Евенепул (Soudal–Quick Step) грабна победата в третия етап от
Коментари Харесай

Ремко Евенепул спечели третия етап на Вуелтата

Ремко Евенепул (Soudal–Quick Step) сграбчи успеха в третия стадий от Обиколката на Испания.
Състезателят остави зад себе си противниците от Jumbo-Visma Йонас Вингегор и Примож Роглич. Радостта на Евенепул обаче помрачена след финалната права – колоездачът пострада, откакто се удари с висока скорост измежду навалица от хора. В резултат на това лицето му беше окървавено.

Евенепул изрази разочарованието си от уредниците за „ проблем със сигурността за трети следващ ден, в този момент – стартира да ме скапва “. Независимо от контузията на главата, той остана удовлетворен от крайния резултат. „ Приложихме съвършената тактичност – да бъдем търпеливи, да изчакаме. Чувствах се добре на последното нанагорнище и по-късно се хвърлих в дълъг заключителен спринт. Супер благополучен съм от успеха. Готов съм за идващите три седмици “, сподели белгиецът.

В резултат на триумфа, Евенепул е с алената фланелка, до момента в който Вингегор е четвърти, а Роглич – десети, в генералното класиране. Британецът Герант Томас (Ineos Grenadiers) е 21-и, на минута и 11 сек зад лидера.

Четвъртият стадий от Ла Вуелта, който ще се организира на следващия ден, е с дължина 185 км от Андора ла Вела до Тарагона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР