ремиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да се предвидят в

...
ремиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да се предвидят в
Коментари Харесай

15% по-високи заплати за служителите на МВР от догодина

ремиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да се плануват в бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2021 година, по перо "персонал ", финансов запас за нарастване на възнагражденията на чиновниците с още 5%.

Това сподели пред медиите президентът на профсъюз "Огнеборец " Венцислав Станков, който се срещна с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и е бил включен да взе участие в онлайн съвещание на Министерски съвет.

По думите на Станков това значи, че за идната година държавното управление планува нарастване на заплатите общо с 15 % на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

"Премиерът е поел и ангажимент да се компенсират всички чиновници на пожарната, участващи в преодоляването на ковид рецесията, и да бъдат финансово наградени като служителите на реда ".

Станков сподели още, че предлагането на премиера ще бъде разисквано в профсъюз "Огнеборец " и в случай че пожарникарите не са съгласни, ще бъдат подхванати протестни дейности.

Искането на синдикатите в Министерство на вътрешните работи беше заплатите на чиновниците да се усилят с 30% като на другите 34 администрации.

В понеделник министърът на вътрешните работи Христо Терзийски се срещна със синдикални организации на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Поводът бе желаното нарастване на заплатите с 10% от 1 януари.

Сумата, нужна за нарастването на възнагражденията на 48 000 чиновници, е повече от 154 млн. лв.. В петък по време на парламентарния надзор Терзийски даде обещание, че нарастването ще стане факт.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР