„Ремдесивир” е едно от лекарствата, което е показало до момента

...
„Ремдесивир” е едно от лекарствата, което е показало до момента
Коментари Харесай

Инфекционистът д-р Вълков разкри какво е лечението с "Ремдесивир"

„ Ремдесивир” е едно от медикаментите, което е посочило досега най-висока успеваемост във връзка с ковид. При приложението му обаче се следят липса на резултати. Този препарат не дава опция за репликация на вируса, за това би трябвало да се ползва рано, с цел да има предстоящ резултат.

Той няма да работи, в случай че се ползва късно ", съобщи инфекционистът в Инфекциозна болница в София "Проф. Иван Киров " доктор Трифон Вълков в ефира на Нова тв.

Той изясни, че в лечебното заведение няма логаритъм на лекуване, а е строго самостоятелно за всеки пациент.

„ Вече имаме насъбран опит в диагностиката и лечението. Но това, което съществува като проблем е, че в един миг ще останем без опция да лекуваме, тъй като няма да има кой”, предизвести инфекционистът.

Той е на мнение, че е значимо какви лекари ще се изправят пред инфекцията. В битката с ковид се включват всички медици, само че те имат по-различен фасон на работа от инфекционистите и не са привикнали да работят с този вид болести, счита доктор Вълков.

„ От разкриването на отделенията за COVID-19 до ден сегашен Инфекциозна болница се грижи за пациенти с ковид. Те би трябвало да са с потвърдена симптоматика, която се дефинира от персоналния доктор.

Една част от тях идват и без обзор от персоналния доктор. Но хората са наясно каква е симптоматика, тя се популяризира по медиите. Те са със подозрение за коронавирусна зараза, която би трябвало да се доуточни.

Проблем е, че имаме ограничаване на легловата база, ние имаме някакъв капацитет”, изясни доктор Вълков и акцентира, че този проблем се следи при множеството лечебни заведения в страната, които са разкрили такива отделения.

Инфекциозна болница е разкрила максимума от това, което има като опция. Капацитетът е 64 кревати за пациенти с ковид. На ден от отделението се изписват по няколко души, които са преборили инфекцията, само че свободните кревати бързо се запълват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР