Ректорите на Шанхайския политехнически университет - проф. Тао Ю и

...
Ректорите на Шанхайския политехнически университет - проф. Тао Ю и
Коментари Харесай

Русе ще обменя студенти с Политехническия университет в Шанхай

Ректорите на Шанхайския политехнически университет - проф. Тао Ю и на Русенския университет - чл.-кор. проф. Христо Белоев са подписали контракт за образование за приемане на двойна тапия на студенти от двете страни, заяви проф. Белоев. Учебните стратегии на специалностите „ Компютърни системи и технологии “ в Русенския университет и на „ Компютърно инженерство “ в Шанхайския политехнически университет са идентични и сега тече асортимент на студенти, сподели ректорът на Русенския университет.

В началото това ще бъдат 10 първокурсници от компетентност КСТ в Русенския университет и още толкоз студенти от Шанхай. В продължение на три години младежите ще учат в своя университет, а през четвъртата година на образованието си българските студенти ще отидат в Китай, до момента в който десетте младежи от Шанхайския политехнически университет ще дойдат в Русе.

След сполучливо положени държавни изпити първата група студенти ще получи дипломи от двете висши учебни заведения. В интервала от 29 октомври до 02 ноември група преподаватели от Русенския университет, водена от ректора чл.-кор. проф. Христо Белоев, посети Шанхайския политехнически университет. В разнообразни научно-изследователски лаборатории те са се срещнали с употребяваните от китайските им сътрудници просветителни нововъведения, в това число интерактивни презентационни системи, добавена и виртуална действителност и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР