Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков

...
Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков
Коментари Харесай

Ректорът на ЮЗУ посрещна бронзовия медалист от Световната купа по спортна гимнастика Теодор Трифонов

Ректорът на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ проф. доктор Борислав Юруков посрещна през днешния ден в кабинета си бронзовия медалист от Световната купа по спортна гимнастика за мъже и дами Теодор Трифонов, който е студент в първи курс, компетентност „ Спорт “ в ЮЗУ „ Неофит Рилски “. На срещата участваха ръководителят на катедра „ Спорт “ доцент доктор Даниела Лекина и ас. Александър Марков, учител по спортна гимнастика във Факултета „ Обществено здраве, здравни грижи и спорт “.

Ректорът проф. Юруков поздрави Теодор Трифонов за постигнатия триумф и му пожела да продължава да покорява нови спортни върхове.

Теодор Трифонов е единственият българин, спечелил орден от Световната купа по спортна гимнастика за мъже и дами, която се организира във Варна. Той завоюва бронзов орден на земя при мъжете. Теодор е част от Гимнастическия състезателен клуб „ Светкавица “ – Търговище, а негов треньор е Дмитрий Николов. В момента гимнастикът се готви за присъединяване в Европейското състезание по спортна гимнастика, което ще се организира в Мюнхен (Германия) от 11 до 21 август 2022 година Следващото му присъединяване ще е на Световната купа по спортна гимнастика в Мерсин (Турция), 7 – 9 октомври 2022 година Теодор Трифонов ще се бори за орден и на Световното състезание по спортна гимнастика (отборно) в Ливърпул (Великобритания), 29 октомври – 6 ноември 2022 година



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР