Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще обяви след

...
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще обяви след
Коментари Харесай

Проф. Герджиков водил разговори с дясноцентристки партии за номинацията му

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще разгласи след два дни на главния въпрос кой е предложил неговата кандидатура за президент. Това съобщи самият той пред публицисти преди началото на формалното разкриване на новата образователна година в СУ през днешния ден. Снощи той удостовери с публично изказване, че е приел да бъде номиниран за кандидат-президентската конкуренция без да посочи от кого идва предлагането. Кандидатурата на проф. Герджиков се свързва на този стадий с ГЕРБ-СДС, защото по-рано денем от групировката импровизирано обявиха, че ще поддържат тази номинация. Очаква се обаче проф. Гердижков да бъде повдигнат публично от Инициативен комитет. 

„ Ще ви кажа няколко думи, няма да давам отговор на въпроси. Моля ви, по-късно да не пречите на церемонията. Само след два дни ще отговоря на всичките ви въпроси, ще отговоря на всички предложения за изявленията и участия “, сподели през днешния ден проф. Герджиков пред публицисти. Той не отхвърли, че е имал диалози с дясноцентристки партии и уточни, че чака поддръжка от голям брой политически сили.

„ Приех Инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на Република България. Смятам, че мога да бъда потребен с това, че имам качествата да въплъщавам единството на нацията. Работил съм на няколко места, в организации, които са комплицирани. Аз съм ректор на най-големия и комплициран български университет, аз съм ръководител на Съвета на ректорите, и опитът ми оттова да уравновесявам сред ползите на хора с разнообразни ползи, тъй че всички да се почувстват задоволени от някакъв обективен резултат, е огромен. Затова единствената ми обосновка в този миг, когато политическото и общественото тяло е разпокъсано, е да оказа помощ за обединяването на всички партии, всички българи “, означи проф. Анастас Герджиков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР