Ректорът на Русенския университет Ангел Кънчев“ академик Христо Белоев и

...
Ректорът на Русенския университет Ангел Кънчев“ академик Христо Белоев и
Коментари Харесай

Русенският университет и министерството на външните работи подписаха меморандум за сътрудничество

Ректорът на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ учен Христо Белоев и вицепремиерът и министър на външните работи - госпожа Мария Габриел подписаха съглашение за съдействие сред Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и Министерството на външните работи. Целта е даването на благоприятни условия за образование, трупане на опит и кариерно развиване на студентите.

Русенският университет „ Ангел Кънчев “ е третото висше образователно заведение, с което Министерство на външните работи подписва меморандум, след Софийски университет „ Климент Охридски “ и Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Сред плануваните действия са: организирането на студентски стажове и срещи с дипломати; осъществяване на взаимни образования, кръгли маси и конференции; повишение на професионалната подготовка посредством показване на действителни проблеми и проблеми от практиката.

Академик Христо Белоев изрече удовлетворението на цялата академична общественост на Русенския университет от дългогодишното съдействие с Министерството на външните работи, с Дипломатическия институт към Министерство на външните работи и персонално с вицепремиера Мария Габриел.

Подписването на Споразумението дава нови благоприятни условия за съдействие сред двете институции. То освен укрепва университетските връзки, само че и ще обогати просветителния опит на студентите.

На 2 декември 2023 година студенти от Русенския университет ще посетят Министерство на външните работи в Деня на отворените порти. Тази самодейност дава освен практическа вероятност за студентите, само че и основава културна и просветителна среда за обмяна на хрумвания и опит сред просветителните и дипломатическите институции. Тя дава опция на студентите да се срещнат с дейностите във външната дипломация.

Целта е установяването на тясно съдействие сред Министерство на външните работи и Русенския университет, което да спомогне за кариерното развиване на студентите, както по време на тяхното образование, по този начин и при последващата им професионална реализация.

Г-жа Габриел съобщи, че Споразумението е съответна визия за нуждата да се влага в развиването на младежите още при започване на тяхното образование.

„ Приветстваме иновативността и сериозното мислене на младите. Радвам се, че дружно с Русенския университет ще работим дружно за обмяната на опит и включването на концепциите и младежката вероятност в дипломацията. Нека дружно отстояваме достойното място на България в динамично развиващия се свят и превърнем провокациите във благоприятни условия за студентите, университетите и България “, заключи вицепремиерът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР